Crutchlow podpisal za Ducati, Espargaro za Yamaho

Motociklizem, MotoGP, Šport

Kot je danes potrdil Ducati, se k njim seli po koncu sezone Cal Crutchlow. Tako bo Cratchlow ponovno moštveni tekmec nekdanjemu ekipnemu tekmecu Andrei Doviziosi, s katerim sta skupaj bila že v ekipi Tech 3 Yamaha.

Kot je danes potrdil Ducati, se k njim seli po koncu sezone Cal Crutchlow.

Tako bo Cratchlow ponovno moštveni tekmec nekdanjemu ekipnemu tekmecu Andrei Doviziosi, s katerim sta skupaj bila že v ekipi Tech 3 Yamaha.

Od leve proti desni: Giancarlo Codazzi, CEO MAN Truck & Bus AG, Bjoern Loose, direktor marketinga MAN Truck & Bus AG in Gabriele Del Torchio, CEO Ducati Motor Holding Spa

Ducati bo prihodnje leto okrepljen.

Cal Crutchlow letos niza vrhunske rezultate s svojo poltovarniško Yamaho, in po vseh špekulacijah, ki smo jim bili priča zadnje tedne, da bo svojo odločitev kje bo nadaljeval z dirkanjem sporočil do naslednje dirke, smo danes dobili razplet. Cal je podpisal pogodbo za dve leti. Kako se bo spoprijateljil z novim motociklom pa bomo morali še malo počakati. Upamo da ga bo hitro osvojil ter nizal rezultate kot smo jih vajenih z zadnjih dirk, in da ga ne bo doletela usoda pri Ducatiju kot jo je imel Valentino Rossi, ki nikakor ni uspel biti hiter na stezi in se potegovati za stopničke.

Le malo po novici iz Ducatijevega moštva, pa je ekipa Tech 3 Yamaha sporočila, da bo Britanca pri njih zamenjal nadarjeni Španec Pol Espargaro