Audi z novim SUV Q7

Novosti

Ker je njegova masa zmanjšana za 325 kilogramov in ker ima nizko težišče, je vozilo izjemno dinamično. Proizvajalec pravi, da je ta model sedaj v tem segmentu najprostornejši avto. Čeprav se je glede na zunanje mere zmanj­šal, pa ima v notranjosti znatno več prostora za potnike in prtljago. Z asistenčnimi in multimedijskimi sistemi se med […]

Ker je njegova masa zmanjšana za 325 kilogramov in ker ima nizko težišče, je vozilo izjemno dinamično. Proizvajalec pravi, da je ta model sedaj v tem segmentu najprostornejši avto.

Čeprav se je glede na zunanje mere zmanj­šal, pa ima v notranjosti znatno več prostora za potnike in prtljago. Z asistenčnimi in multimedijskimi sistemi se med konkurenčnimi SUV-ji uvršča na vrh ponudbe. Njegovi učinkoviti motorji porabijo povprečno 26 odstotkov manj goriva kot pri prejšnjem modelu.

audi-q7-spredaj

Novi Audi Q7 je z vsega 1.995 kilogrami v praznem stanju (izvedba 3.0 TDI) tudi najlažji avto v svojem razredu. V primerjavi s svojim predhodnikom tehta 325 kilogramov manj. Vozilo ima lahko konstrukcijo karoserije, ki je izdelana iz kombinacije različnih materialov, in popolnoma novo podvozje, zato je udobno in hkrati tako zmogljivo, kot se spodobi za Audijev športni model. Porabo goriva Q7 so Audijevi inženirji uspeli zmanjšati za do 28 odstot­kov (TFSI) oziroma za do 23 odstotkov (TDI).

Motorji se lahko pohvalijo z dobrimi zmogljivostmi v segmentu velikih športnih terencev s štirikolesnim pogonom: 3.0 TDI z močjo 200 kW (272 KM) in 3.0 TFSI z močjo 245 kW (333 KM) poženeta vozilo od 0 do 100 km/h v času 6,1 sekunde (TFSI) oziroma 6,3 sekunde (TDI). Dizelski V6-motor se v povprečju zadovolji s samo 5,7 litra goriva na 100 kilometrov (149 g CO2 na km).

audi-q7-zadaj

Audi Q7 je opremljen z drugo generacijo modular­nega infotainment sistema, pa tudi z Audijevim virtualnim prikazovalnikom. Nov all-in-touch upravljalni element za MMI vključuje veliko površino na dotik. Od ostalih privlačnih inovacij velja omeniti razširjeni obseg storitev Audi connect, Audijev tablični računalnik za potnike na zadnjih sedežih in dva avdiosistema s 3D-zvokom. Novost je tudi integracija pamet­nega telefona s funkcijama Google Android Auto in Apple Carplay.

audi-q7-notranjost

Njegova posebnost je tudi širok nabor asistenčnih sistemov, med katerimi sta tudi avtomatsko uravnavanje razdalje ACC (adaptive cruise control) in asistenca za zastoje. Audi Q7 e-tron quattro, ki bo na trg prišel nekoliko kasneje, bo Audijev prvi priključni hibrid z dizelskim motorjem. Njegova sistemska moč bo znašala 275 kW (373 KM), sistemski navor pa bo 700 Nm, poleg tega bo to na svetu prvi dizelski priključni hibrid s pogonom quattro v segmentu prestižnih športnih terencev.  Njegova poraba bo znašala le 1,7 litra na 100 kilometrov (manj kot 50 g CO2 na km), eno polnjenje baterije pa bo zadoščalo za razdaljo 56 kilometrov.