Citroën C4 Cactus prejel zvezdo dizajna

Zanimivosti

Citroën C4 Cactus je v decembra, v pariškem muzeju znanosti “Cité des Sciences et de l’Industrie” v parku Villette na podelitvi nagrad “Observeur du Design” prejel naziv “Zvezda dizajna”. To tekmovanje se osredotoča na najpomembnejše dosežke leta iz vseh sektorjev industrije, najbolj zanimive inovacije pa prejmejo posebno oznako in “zvezdo”. Kot del te nagrade bo […]

Citroën C4 Cactus je v decembra, v pariškem muzeju znanosti “Cité des Sciences et de l’Industrie” v parku Villette na podelitvi nagrad “Observeur du Design” prejel naziv “Zvezda dizajna”.

To tekmovanje se osredotoča na najpomembnejše dosežke leta iz vseh sektorjev industrije, najbolj zanimive inovacije pa prejmejo posebno oznako in “zvezdo”. Kot del te nagrade bo Citroën C4 Cactus celo leto razstavljen v muzeju znanosti Cité des Sciences et de l’Industrie poleg drugih predmetov inovativnega dizajna, ki so prav tako prejeli omenjeno oznako.

citroen-nagrada

Na tekmovanju “Observeur du design”, ki ga že od leta 1999 organizira francosko združenje za promocijo industrijske kreativnosti (APCI), lahko sodelujejo podjetja, oblikovalci, šole in lokalne skupnosti iz vseh sektorjev industrijske dejavnosti. Tekmovanje se osredotoča na dosežke inovativnega dizajna, ki lahko prejmejo oznako “Observeur du design”. Najbolj inovativnim novim izdelkom vsako leto podelijo posebno nagrado “Zvezda dizajna”. Letos je žirija pod vodstvom Isabelle de Pontifilly, generalne direktorice podjetja Vitra France, nagrado “Zvezda dizajna” podelila vozilu Citroën C4 Cactus.

Pri oblikovanju tega novega modela so oblikovalci želeli doseči ravnovesje med uporabnostjo in estetiko. Inovativne zaščite Airbump® poživijo dizajn zunanjosti vozila C4 Cactus, ki se ponaša z izčiščenimi in gladkimi linijami. Poleg tega dodatno poudarijo že tako drzen značaj vozila in zagotavljajo optimalno zaščito pred manjšimi vsakodnevnimi trki. Celota je zasnovana tako, da zagotavlja najvišjo raven udobja v notranjosti zahvaljujoč potniškemu prostoru z izčiščenimi linijami in brez vsega odvečnega.