Audi je najprivlačnejši delodajalec

Aktualno, Zanimivosti

Audi je kot delodajalec priljubljen kot še nikoli doslej. Avtomobilski koncern je pri priznanih inštitutih za vrednotenje delodajalcev Trendence* in Universum* že četrtič zapored zabeležil dvojno zmago ter tako v Nemčiji še naprej ostaja prvi naslov za študente. Potem ko je bila družba Audi Hungaria izbrana za najbolj privlačno podjetje na Madžarskem in ko je […]

Audi je kot delodajalec priljubljen kot še nikoli doslej. Avtomobilski koncern je pri priznanih inštitutih za vrednotenje delodajalcev Trendence* in Universum* že četrtič zapored zabeležil dvojno zmago ter tako v Nemčiji še naprej ostaja prvi naslov za študente. Potem ko je bila družba Audi Hungaria izbrana za najbolj privlačno podjetje na Madžarskem in ko je naslov zmagovalca na belgijskem izboru “Employer of the Year” ravno pred tednom dni osvojila družba Audi Brussels, se je Audi tudi v Nemčiji odrezal odlično.

audi a3 test s strani 2013Audi ostaja najbolj priljubljen delodajalec pri bodočih inženirjih in ekonomistih. Iz aktualne študije inštituta Universum izhaja, da si vsak četrti nemški inženir in skoraj vsak peti ekonomist svojo kariero želita začeti pri Audiju. “Tudi letos smo med študenti osvojili naslov najbolj zaželenega delodajalca. Naši privlačni delovni pogoji in odlične možnosti za razvoj tako v Nemčiji kot v naših tovarnah drugod po svetu privlačijo bodoče strokovnjake in vodstvene kadre,” je povedal Thomas Sigi, direktor kadrovske službe in delavski direktor v družbi AUDI AG. Mreža proizvod­nih lokacij koncerna nenehno raste – v prvi polovici tekočega desetletja naj bi se povečala na 16 lokacij v 13 državah. AUDI AG na svoji poti rasti samo v Nemčiji letos načrtuje okrog 1.500 novih delovnih mest. Poleg tega naj bi se pri Audiju v izobraževanje vključilo še okrog 700 mladih vajencev. 

Privlačnost štirih krogov se odraža tudi v čedalje večjem zanimanju informatikov in absolventov naravoslovnih smeri. Pri slednjih se je Audi v raziskavi Universuma povzpel s 13. na šesto mesto. “Tehnološke novosti, kot sta pilotirana vožnja ali povezava avtomobila v omrežje s sistemom Audi connect, so pri mladih ljudeh dobro sprejete, zato je Audi zanje še toliko bolj zanimiv,” je dodal Sigi. Po njegovih besedah je podjetje na dobri poti, da doseže zastavljeni cilj – “najprivlačnejši delo­dajalec na svetu”. Audijeva priljubljenosti v mednarodnem merilu se je povečala tudi zaradi njegove vse močnejše družbene angažiranosti in trajnostnega delovanja.  “Prevzemamo družbeno odgovornost in poskušamo kar najbolje združevati ekonom­ske, ekološke in socialne teme. Že danes sodelujemo v številnih socialnih projektih in pri naših sodelavcih spodbujamo prostovoljstvo,” je povedal Sigi.

audi rs q3 2013Najboljša delodajalca sta v svojih državah postali tudi tovarni v Bruslju in Győru: družba AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. je že petič osvojila naslov “najprivlačnejšega podjetja”. Takšni so rezultati raziskave, ki jo je opravilo svetovalo podjetje Aon Hewitt, in ankete mednarodne študentske organizacije AIESEC. V raziskavah je sodelovalo 33.000 Madžarov, od tega 8.000 absolventov 25 visokih šol in univerz. V Belgiji pa je bil Audi prvič proglašen za delodajalca leta, “Employer of the year 2013”. Ta naslov temelji na anketi med 9.000 perspektivnimi mladimi zaposlenimi ter na oceni strokovne žirije. Priznanje je projekt spletne platforme Références/ Vacature v sodelovanju z agencijo za kadrovsko svetovanje Acerta in poslovne šole Vlerick Business School.

Audijeve družina po svetu nenehno raste: v začetku aprila je za koncern Audi delalo 70.023 ljudi, od tega 50.652 v obeh nemških tovarnah v Ingolstadtu in Neckar­sulmu. Audi Hungaria trenutno zaposluje 9.006, Audi Brussels pa 2.528 ljudi. Koncern Audi v letu 2013 na mednarodni ravni načrtuje 4.800 novih delovnih mest. Podjetje si je zastavilo visoke cilje, vendar je nanje tudi dobro pripravljeno: konec leta 2011 je avtomobilska znamka začela izvajati največji investicijski program v svoji zgodovini. Audi bo tako do leta 2015 letno investiral v povprečju več kot 3,5 milijarde evrov v sistematično izvajanje svoje strategije rasti.