Svetovna premiera VW Scirocco Million

Aktualno, Novosti

Volkswagen se bo v okviru GTI-srečanja ob Vrbskem jezeru na avstrijskem Koroškem (od 8. do 11. maja) predstavil s številnimi novimi športnimi modeli. Mednje spada tudi Scirocco Million, ki ga bodo tam premierno pokazali svetovni javnosti. S tem ekskluzivnim posebnim modelom Volkswagen obeležuje dejstvo, da je Scirocco v letu 2013 z milijon izdelanimi primerki prebil […]

Volkswagen se bo v okviru GTI-srečanja ob Vrbskem jezeru na avstrijskem Koroškem (od 8. do 11. maja) predstavil s številnimi novimi športnimi modeli. Mednje spada tudi Scirocco Million, ki ga bodo tam premierno pokazali svetovni javnosti. S tem ekskluzivnim posebnim modelom Volkswagen obeležuje dejstvo, da je Scirocco v letu 2013 z milijon izdelanimi primerki prebil zvočni zid, ki za športne modele velja za magičnega. Ob tej priložnosti bo v Ribnici ob Vrbskem jezeru seveda navzoč tudi izvirni Scirocco. 

Scirocco Million je lakiran v ekskluzivni globoko črni kovinski barvi, takoj pa ga boste prepoznali po športnih dekorativnih črtah (po sredini karo­serije), galvansko sivih lakiranih ohišjih zunanjih ogledal in serijskih 18-palčnih aluminijastih platiščih Interlagos s pnevmatikami velikosti 235/40. Aluminijasta platišča so kombinirana s sistemom za nadzor tlaka v pnev­matikah. Poleg tega so kupcem opcijsko na voljo tudi srebrno lakirana 19-palčna aluminijasta platišča tipa Lugano.

Svetovna premiera modela Scirocco Million 2013 

Od ostalih serijskih elementov zunanje opreme velja omeniti R-Line odbi­ja­ča, R-Line stranska pragova, zatemnjene zadnje luči, znački “Million” na blatnikih in 90-odstotno zatemnjena zadnja stekla. Notranjost posebnega modela med drugim zaznamujejo usnjeni sedeži (tipa Vienna črne barve) s kontrastnimi šivi “Snap Orange”. Z njimi so usklajene črna stropna obloga ter usnjene prevleke za ročico ročne zavore in manšeto prestavne ročice (prav tako s šivi “Snap Orange”). Vozilo je serijsko opremljeno tudi s predpražniki, ki imajo verižkane obrobe kontrastne barve, pedale iz legiranega jekla, vstopni letvi z napisom “Million” in dekorativne elemente iz krtačenega aluminija. Za odličen zvok in aktualne informacije skrbi avdiosistem RCD 310.

Za model Scirocco Million lahko izbirate med tremi različnimi bencin­skimi (TSI) in dvema dizelskima (TDI) motorjema. Motorji TSI imajo moč 90 kW (122 KM), 118 kW (160 KM) in 155 kW (210 KM), medtem ko motorja TDI razvijeta 103 kW (140 KM) in 130 kW (177 KM). Razen izvedbe TSI s 122 KM je vse motorje opcijsko mogoče kombinirati z menjalnikom z dvojno sklopko (DSG). Osnovna cena Scirocca Million znaša v Nemčiji 27.325 evrov.

Scirocco – tako kot Golf GTI – velja za športno ikono. Prva generacija tega kupeja je premiero doživela leta 1974. Sedem let pozneje, 1981, so začeli prodajati drugo generacijo Scirocca, ki so jo proizvajali do leta 1992. Skupno je bilo izdelanih 795.650 primerkov modelov Scirocco I in II – športni svetovni rekord. Leta 2008 je z modelom Scirocco III sledila vrnitev legendarnega športnega avtomobila. In tudi ta generacija se lahko pohvali z uspehom: v manj kot petih letih se je za novega Scirocca odločilo več kot 204.350 ljubiteljev z vsega sveta – če torej seštejemo prodajne številke generacij I, II in III, dobimo omenjenih milijon vozil. Volkswagen ta dogodek obeležuje s posebno serijo: modelom Scirocco Million. Posebni model bo naprodaj ekskluzivno v Nemčiji in na Kitaj­skem. S proizvodnjo posebne serije bodo začeli že konec maja.