Končno: Električne polnilnice po celotnem avtocestnem križu

Zanimivosti

Električna mobilnost brez javnega omrežja polnilnic za električna vozila in domačih polnilnic za električna vozila ne more zaživeti v želenem in za prehod slovenske družbe v nizkoogljično, oziroma brezogljično družbo, potrebnem obsegu. Zato po dokončnem vstopu vodilnih avtomobilskih znamk z električnimi vozili na slovenski trg, stopa v ospredje zagotavljanje pravšnjega podpornega okolja za razmah njihove […]

Električna mobilnost brez javnega omrežja polnilnic za električna vozila in domačih polnilnic za električna vozila ne more zaživeti v želenem in za prehod slovenske družbe v nizkoogljično, oziroma brezogljično družbo, potrebnem obsegu.

Zato po dokončnem vstopu vodilnih avtomobilskih znamk z električnimi vozili na slovenski trg, stopa v ospredje zagotavljanje pravšnjega podpornega okolja za razmah njihove uporabe. Kako je mogoče učinkovito in dosledno uresničiti vizijo slovenske trajnostne mobilnosti z električnimi vozili zgovorno in prepričljivo dokazuje družba Plan-net Solar. V svoji ponudbi ima namreč vse vrste polnilnic za električna vozila. Bogate izkušnje in dolgoletno uspešnost delovanja na področju forovoltaike in celostnih energetskih rešitev bivanja, tako sedaj prenaša tudi na električno mobilnost, torej na slovenske ceste.

Rešitve za mednarodne »zelene« cestne koridorje

Še letos postajamo del mednarodnega omrežja polnilnic električnih avtomobilov, s hitrimi polnilnimi postajami za električna vozila iz ponudbe podjetja Plan-net Solar. To so polnilnice primerne za parkirišča velikih trgovskih centrov, logistična vozlišča, avtocestna postajališča in parkirišča pooblaščenih prodajalcev vozil. Prav slednji lahko s hitrimi polnilnicami izpostavijo vse prednosti svojih električnih vozil.

Med hitrimi polnilnicami izstopajo polnilnice Efacec QC45.  S temi polnilnicami bo na slovenskem avtocestnem križu vzpostavljeno omrežje hitrih polnilnic za električna vozila.

Polnilnica omogoča preprosto, hitro polnjenje vseh vrst električnih avtomobilov s tremi različnimi kabli, s pripadajočimi priključki. Prav zaradi tega je polnilnica posebej prijazna do uporabnika.

Ta namreč ne potrebuje posebnih, dragih kablov za hitro polnjenje avtomobila. Oziroma mu tovrstne kable, ki niso prav lahki, ni potrebno nameščati in po uporabi pospravljati v vozilo. Polnilnica Efacec QC45 je vrste multi-standard. Zmore polniti električne avtomobile po vseh znanih standardih hitrega polnjenja, DCA-CHAdeMO, DCC-CCS/Combo in AC. Polnilnica zmore DC polnjenje z močjo 50 kW in AC polnjenje z močjo 43 kW. Postavlja se z več kot 93-odstotno učinkovitostjo.

Prazni akumulatorji vseh serijskih električnih avtomobilov, s kapaciteto akumulatorjev od 18 kWh do 24 kWh, se na tej polnilnici napolnijo vsaj do 80 odstotkov polnosti v približno 30 minutah.

S hitrimi polnilnicami Efacec bo v Sloveniji omogočen dokončen preboj množične električne mobilnosti. Vožnja z električnih vozili namreč s podporo hitrih polnilnic končno postaja primerljiva z vožnjo z avtomobili s klasičnimi pogonskimi sklopi.

Energetska samooskrba v prometu

Glede na to, da med stebre uspešnega delovanja družbe Plan-net Solar sodi postavljanje in upravljanje sončnih elektrarn, postaja del vsakdanje resničnost v Sloveniji tudi vizija individualne motorne mobilnosti brez ogljičnega odtisa. S hranilniki električne energije in pripadajočimi polnilnicami za električne avtomobile namreč družba Plan-net Solar ponuja celostne rešitve energetske samooskrbe za vožnjo z avtomobilom.

Vizijo brezogljične mobilnosti z električno energijo iz sončnih elektrarn in uporabo vseh vrst električnih polnilnic, od domačih, do tistih  najhitrejših, predvidenih za polnjenje električnih vozil na slovenskem avtocestnem križu, je mogoče preizkusiti tudi v živo, na sedežu podjetja Plan-net Solar (Kamnik pod Krimom 8B, 1352 Preserje).

Zato v podjetju Plan-net Solar vabijo vse, da jih obiščejo in preizkusijo delovanje najnaprednejše tehnologije brezogljične mobilnosti.