Alfa Romeo prejemnik naziva najlepši avtomobil

Zanimivosti

Alfa Romeo prejemnik naziva najlepši avtomobil na 68. izboru najlepših avtomobilov »Pebble Beach Concours d’Elegance«

Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta

Na letošnjem izboru najlepših avtomobilov »Pebble Beach Concours d’Elegance« so zlati trak, ki označuje najlepši avtomobil, namestili na čudovito temno modro karoserijo modela Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta, letnik 1937. Ta italijanska mojstrovina je premagala konkurenco 209 avtomobilov iz 17 držav, postavljenih na ogled na osemnajstih zelenicah kalifornijskega golfišča Pebble Beach Golf Links. Še preden je bil avtomobil razglašen za najlepšega, je že triumfiral v svojem razredu in prejel dva druga pomembna naslova: »Charles A. Chayne Trophy« in nagrado »J. B. & Dorothy Nethercutt« za najelegantnejši avto s streho.

 

Avtomobil je bil prvič na ogled leta 1938 na avtomobilskem salonu v Berlinu, od poznejših modelov 8C 2900B Touring pa se razlikuje po bolj strmi mreži hladilnika, in po tem, da nima stranskih stopnic. Pred kratkim je bil popolnoma obnovljen, tako da ustreza izvirnim specifikacijam.

 

To je že tretjič, da je znamka Alfa Romeo na izboru na Pebble Beachu osvojila naziv najlepši avtomobil, in to vedno za model 8C 2900B s karoserijsko različico Touring; prvič leta 1988 z različico Spider in leta 2008 s kupejevsko različico.

 

Sandra Button, predsednica tekmovanja, je ob tem izjavila: »Ta Alfa Romeo 8C 2900B Touring ima vse, kar bi si človek želel od avtomobila – hitrost, slog in neustavljivo privlačnost. Ta karoserijska različica je preprosto čarobna, poleg tega pa ima tudi izjemen zvok!«