Začetek proizvodnje Audija e-tron

Novosti

Audi na poti v prihodnost: ta ponedeljek je v Audijevi tovarni v Bruslju stekla serijska proizvodnja modela Audi e-tron.

Audi e-tron

Audi na poti v prihodnost: ta ponedeljek je v Audijevi tovarni v Bruslju stekla serijska proizvodnja modela Audi e-tron. Gre za Audijev prvi SUV na izključno električni pogon in z akcijskim radijem, ki zadošča za vsakodnevne vožnje. Na hitrih polnilnih postajah ga je mogoče polniti s polnilno močjo do 150 kW, tako da je že v približno 30 minutah pripravljen za naslednjo daljšo etapo. Audi bo električni avto javnosti prvič pokazal 17. septembra na svetovni premieri v San Franciscu.

Misano rdeče barve in pripravljen za na cesto: Audijev direktor proizvodnje Peter Kössler in Patrick Danau, tiskovni predstavnik poslovodstva družbe Audi Brussels, nista želela zamuditi priložnosti, da bi videla, kako bodo prvi Audiji e-tron neslišno zapeljali s tekočega traku. “Audi e-tron je pionir v pravem pomenu besede,” je dejal Peter Kössler, direktor proizvodnje in logistike v družbi Audi AG. “Ponaša se z inovativnimi tehnologijami, kot so virtualna zunanja ogledala, klasične Audijeve odlike s področja voznih lastnosti in dinamike pa združuje s tehnološkim napredkom, ki presega sam avto. Tako smo tudi našo tovarno v Bruslju za proizvodnjo električnega avtomobila temeljito posodobili. To je na svetu prva, certificirano brezogljična velikoserijska proizvodnja prestižnega vozila.” Družba Audi Brussels skrbi za izenačevanje vseh emisij, ki nastajajo v proiz­vodnji in na lokaciji. V prvi vrsti za to skrbijo z obnovljivimi viri energije, pa tudi z okoljskimi projekti.

“Audi je za model Audi e-tron številne kompetence vzpostavil znotraj podjetja ter je samostojno razvil tako baterijsko tehnologijo kot tudi pogon. Mnoge korake v proizvodnji so si zaposleni zamislili na novo, jih načrtovali in realizirali,” je povedal Patrick Danau, tiskovni predstavnik poslovodstva družbe Audi Brussels. V tovarni so tako od poletja 2016 korak za korakom temeljito preuredili karosernico, lakirnico in montažo ter postavili lastno proizvodnjo baterij. Samovozni transportni sistemi baterije za električne avtomobile po načelu ‘just in sequence’ (v pravem zaporedju) dostavljajo na montažno linijo. Zaposleni v Bruslju so za Audijev prvi povsem električno gnani avtomobil opravili skupno 200.000 ur usposabljanja in so tako odlično pripravljeni na začetek proizvodnje.

Audi bo svetovno premiero Audija e-tron, ki bo v San Franciscu 17. septembra, v živo prenašal ob 20.30 uri po lokalnem času (18. septembra ob 5.30 uri po SEČ), in sicer na povezavi www.e-tron.audi.