Alfa Romeo na mednarodnem avtomobilskem salonu Ženeva 2018

Aktualno, Saloni

Letos Alfa Romeo obiskovalce mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi želi prepričali, da znamka uspešno nadaljuje pot razvoja, ki vodi do še …

Letos Alfa Romeo obiskovalce mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi želi prepričali, da znamka uspešno nadaljuje pot razvoja, ki vodi do še večjih zmogljivosti, ekskluzivnosti in priložnosti, da si lastniki svoje vozilo Alfa Romeo lahko prilagodijo s skrbno izbiro detajlov.

Oči obiskovalcev bodo uprte v novo različico modela Stelvio Quadrifoglio Nürburgring Edition, ki se ponaša z oznako »NRING« in bo izdelana v 108 primerkih – po eden za vsako leto v zgodovini znamke Alfa Romeo.

Posebna različica Nürburgring Edition z oznako »NRING« označuje visoko zmogljivo SUV vozilo, ki krog legendarnega dirkališča prevozi v 7 minutah in 51,7 sekundah, kar je najhitrejši čas v tem razredu. Model poganja 2,9-litrski motor V6 z dvema turbinskima polnilnikoma, ki razvije moč 380 kW (510 KM).

Odlična avtomobila ne nosita imena slavnega nemškega dirkališča po naključju: avtomobili znamke Alfa Romeo so začeli nizati zmage na Nürburgringu že v 30. letih 20. stoletja, ko je za krmilom sedel voznik svetovnega slovesa Tazio Nuvolari, ki je leta 1932 osvojil veliko nagrado Nemčije z modelom 8C 2300 Tipo Monza in leta 1935 z modelom Tipo B-P3. Leti, ki prav tako ne bosta hitro utonili v pozabo, sta leto 1966, ko je model Giulia Sprint GTA postal prvo vozilo GT, ki je ‘Ring prevozilo v manj kot 10 minutah, in leto 1975, ko je model 33 TT 12 z Arturom Merzariom za krmilom osvojil prvo mesto v Nemčiji, kmalu zatem pa še svetovno prvenstvo športnih dirkalnikov. Za konec omenimo še 10. junij 1993, ko je Nicola Larini v modelu 155 V6 Ti osvojil obe preizkušnji najprestižnejše dirke prvenstva »DTM«, ki jo priredijo na dirkališču Nürburgring. Italijanski voznik je ponovil Nuvolarijev dosežek s prepričljivo zmago pred drugimi, samimi nemškimi avtomobili.

Vznemirljivo vzdušje dirkališča bosta na razstavnem prostoru Quadrifoglio pričarala modela Stelvio in Giulia Nürburgring Edition, ki s ponosno pripetim znakom »NRING« oznanjata rekorde obeh modelov. Enak duh preveva prostor, namenjen modeloma Giulia Veloce Ti in Stelvio Super s paketom Sport, novim paketom Performance in novo usnjeno armaturno ploščo ter usnjenimi oblogami vrat. Oba avtomobila sta opremljena s štirikolesnim pogonom Q4. Paket Luxury pri modelih Stelvio in Giulia odraža elegantnejšo plat znamke, medtem ko nabor modelov 4C s posebnima različicama modelov Coupé in Spider »Competizione« in »Italia« uteleša športni duh znamke in izdelavo po meri.