Novo doma: Volvo XC 40 (bo to novi najbolje prodajani švedski model v Sloveniji?)

Novo doma, Top

Novi XC 40 se drži preizkušenega Volvovega recepta zadnjih let, ki navdušuje javnost. Ključni poudarki novega vozila so kljub zanimivemu videzu kajpak tudi tehnološke narave. Volvo namreč želi tudi (in predvsem) z novim modelom prispevati velik k delež k uresničitvi ambicioznih prodajnih načrtov … Pri Volvu so tokrat poskušali ustvariti avtomobil, ki bi bil raznolik, […]

Novi XC 40 se drži preizkušenega Volvovega recepta zadnjih let, ki navdušuje javnost. Ključni poudarki novega vozila so kljub zanimivemu videzu kajpak tudi tehnološke narave. Volvo namreč želi tudi (in predvsem) z novim modelom prispevati velik k delež k uresničitvi ambicioznih prodajnih načrtov …

Pri Volvu so tokrat poskušali ustvariti avtomobil, ki bi bil raznolik, živahen, igriv in individualen. Pravijo, da pri novem XC 40 ne gre zgolj za pomanjšano različico modelov XC 90 in XC 60, pač pa je to avtomobil z lastno identiteto in nekaterimi inovacijami. Ponovno so v središče razvoja postavili človeka in njegove vsakodnevne potrebe.

Gre za prvi Volvov model, izdelan na podlagi nove modularne arhitekture CMA.

Pri obravnavi njegovega videza takoj opazimo poudarjen prednji del vozila, velika platišča (v ponudbi imamo do 21-palčna), višjo oddaljenost od tal ter širok zadnji del, ki je širši od prednjega. Njegov zaščitni znak naj bi bil t. i. “skandinavski dizajn” s svojimi dobro poznanimi kakovostmi.

Pri Volvu so tokrat velik poudarek namenili vsestranski uporabnosti. Tako ima dno prtljažnika (ta ima prostornino 479 litrov) neštete možnosti prilagajanja, veliko pa je tudi pametno zasnovanih odlagalnih prostorov v potniški kabini. V notranjosti je moč opaziti številne domiselne vizualne rešitve. Ambient je tako (opcijsko lahko) zelo barvit ter pester v smislu uporabe materialov. Veliko je tudi možnosti prilagajanja.

Motorna paleta trenutno zajema bencinske in dizelske agregate, izmed katerih ima najmočnejši 247 “konjskih moči”. Kasneje bosta na voljo tudi hibridna in električna različica tega vozila.

Ponovno je na voljo bogat nabor tehnologij, ki primarno skrbijo varnost potnikov. Najpomembnejša sta sistema City Safety in Pilot Assist.

Najpogostejši kupec modela XC 40 naj bi bil mlad človek, ki ga zanimajo moda, dizajn in popularna kultura – čeprav pri Volvu priznavajo, da avtomobil v največji meri “resno” zanima predvsem nekoliko starejšo populacijo. Pri tem seveda ni izjema, saj je to posledica trenutnega stanja na trgu in relativno visoke kupne moči dotične ciljne skupine. Kljub vsemu je XC 40 tudi dejansko povsem primeren za nekoliko starejše kupce, saj je priročen in nezahteven za vožnjo – že pozicija sedenja je denimo zelo ugodna.

Kompaktni luksuzni SUV je trenutno na voljo v nivojih opreme Momentum ter R-design. Spomladi prihajata tudi osnovni Kinetic ter prestižni Inscription.

V Sloveniji je odslej možno uporabljati tudi storitev Volvo On-call, ki je trenutno še doplačljiva, a slovenski uvoznik obljublja trud pri pogajanjih, da bi jo za naš trg zagotovil brezplačno.

Avtomobil je v Sloveniji ta trenutek že mogoče naročiti. Za celotno jugovzhodno regijo bo letos na voljo 250 avtomobilov, pri čemer jih bo okoli 100 (40 %) končalo v garažah slovenskih kupcev. Pri slovenskem uvozniku pričakujejo, da bo v nekaj letih XC 40 postal najbolje prodajan Volvov model. Cena se prične pri 29.990 evrih (T3 FWD MT Kinetic + Business & Light pack). Cenik najdete tukaj.