Svetovna premiera za Porsche Mission E Cross Turismo

Aktualno, Saloni

Z modelom Mission E Cross Turismo je Porsche na ženevskem avtomobilskem salonu predstavil konceptno študijo električnega terenskega križanca …

Z modelom Mission E Cross Turismo je Porsche na ženevskem avtomobilskem salonu predstavil konceptno študijo električnega terenskega križanca.

Med poglavitne prednosti štirivratnega modela sodijo dizajn z elementi terenskih vozil ter nov upravljalno-prikazovalni koncept z zaslonom na dotik in upravljanjem s pogledom. 4,95 metra dolgo konceptno vozilo s štirikolesnim pogonom ima 800-voltno arhitekturo in je opremljen s sistemom, ki omogoča napajanje v omrežju za hitro polnjenje. Pri tem polnjenje lahko poteka tudi indukcijsko, na polnilni postaji ali na Porschejevem domačem sistemu za shranjevanje energije.

Mission E Cross Turismo z dvema sinhronskima motorjema s sistemsko močjo več kot 440 kW (600 KM) za pospešek do 100 km/h potrebuje manj kot 3,5 sekunde, za pospešek do 200 km/h pa manj kot 12 sekund. Poleg tega je njegova trajna moč večja kot pri kateremkoli električnem avtomobilu doslej, kar omogoča večkratno zaporedno pospeševanje brez zmanjšanja moči.

“Mission E Cross Turismo ponazarja, kako si predstavljamo povsem električno prihodnost. Na edinstven način združuje športnost in funkcionalnost. Našega avtomobila ne bo mogoče le hitro voziti, pač pa tudi hitro polniti in njegovo moč priklicati znova in znova,” je povedal Oliver Blume, predsednik uprave družbe Porsche AG. Mission E Cross Turismo, ki je zasnovan do stopnje, ko je že mogoča vožnja, temelji na študiji Mission E, ki jo Porsche razkril na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA leta 2015. Serijski avtomobil bo premierno predstavljen naslednje leto.