Ruesselsheim ali Trollhaettan?

Aktualno

V koncernu General Motors ta hip tečejo intenzivna pogajanja o prihodnosti proizvodnih kapacitet, ki jih ima ameriški gigant v Evropi. Eno izmed najtežih odločitev bo vsekakor terjalo vprašanje o tem, v kateri tovarni bo v…

V koncernu General Motors ta hip tečejo intenzivna pogajanja o prihodnosti proizvodnih kapacitet, ki jih ima ameriški gigant v Evropi. Eno izmed najtežih odločitev bo vsekakor terjalo vprašanje o tem, v kateri tovarni bo v prihodnje tekla proizvodnja opel vectre in saaba 9-3. Gre za približno 250.000 vozil na leto, ki jih bodo izdelovali v Oplovi tovarni v Ruesselsheimu ali Saabovi v švedskem Trollhaettanu.

»Dejstvo, ki govori v prid prve je precej večja prodaja Oplovih avtomobilov v Nemčiji, kot Saabov na Švedskem, poleg tega pa naj bi imeli v Ruesselsheimu tudi nižje investicijske stroške,« je poročal časnik Dagens Nyheter. V luči zaostrenih razmer sta se zganili tudi vladi Nemčije in Švedske, ki sta ponudili pomoč v obliki finančnih sredstev. Nemško ministrstvo je sporočilo pripravljenost financiranja izobraževalnih programov za delavce, druga stran pa je obljubila izboljšanje okoliške infrastrukture in vlaganje v raziskave in razvoj v višini devetmestne številke, če bi seveda GM izbral njo. Dokončna odločitev bo znana spomladi.