Subarujev SUV nakazuje novo podobo

Aktualno

Subaru v modelnem letu 2006 razširja paleto svojih vozil s sedemsedežnim SUV-om. Avtomobil temelji na konceptu WX-01, predstavljenem na avtomobilskem salonu v Tokiu, ter je obenem prvi subaru, ki se ponaša z novo podobo sprednjega…

Subaru v modelnem letu 2006 razširja paleto svojih vozil s sedemsedežnim SUV-om. Avtomobil temelji na konceptu WX-01, predstavljenem na avtomobilskem salonu v Tokiu, ter je obenem prvi subaru, ki se ponaša z novo podobo sprednjega dela, prvič predstavljeno na študiji B9SC Roadster Concept.

Avtomobil pod delovnim imenom SG/X in 00X je že dobil pozitivne ocene, posvečeni pa priznavajo, da nudi podoben občutek, kot na primer lexus, po drugi strani pa je čutiti tudi močan evropski vpliv. Subaru obljublja prilagodljivo notranjo konfiguracijo sedežev, po sedaj znanih podatkih pa naj bi v dolžino meril 4,95 m in v medosju 2,74 m. Za pogon bo najverjetneje skrbel 3,0-litrski šestvaljni bokserski motor H6 z 245 KM, katerega moč bo speljana do vseh štirih koles. Na leto naj bi izdelali 40 tisoč vozil, govori pa se, naj bi ga izdelovali tudi s Saabovo in celo Buickovo značko.