Prijazen, prostoren in skoraj zrel

Aktualno

V segmentu B se nam kmalu obeta še večja gneča. Že letošnjo jesen naj bi se ji pridružil modus, renaultov malček, ki se po velikosti uvršča nekoliko višje od clia. Takšna je namreč potniška kabina,…

V segmentu B se nam kmalu obeta še večja gneča. Že letošnjo jesen naj bi se ji pridružil modus, renaultov malček, ki se po velikosti uvršča nekoliko višje od clia. Takšna je namreč potniška kabina, ki ponuja obilo prostora, hkrati pa se ponaša tudi z veliko mero prilagodljivosti.

Obilica steklenih površin

Recept pri modusu ostaja enak kot doslej: ponuditi kar največ uporabnega prostora kljub kompaktnim meram. Pri modusu so vse skupaj zapakirali v zelo všečen paket, ki v serijski varianti ne bo kaj prida drugačen. Najbolj pozornost vzbujajoče so prostrane steklene površine in nasmejan obraz, ki je medtem postal značilnost renaultov. Samozavest malčku pridajo velika 17-palčna aluminijasta kolesa, privlačna barva pa nakazuje zmes futurizma in svežine.

Krajina na tekstilnih oblogah

Posebnost pod popolnoma stekleno streho so obloge sedežev in vrat, ki so s pomočjo brizgalne tehnologije, ki jo srečujemo tudi pri domačih tiskalnikih, potiskane s pokrajinskimi motivi. V serijskem modusu bo verjetno potrebno za občudovanje narave še naprej strmeti skozi okna. Ob zunanji dolžini, ki meri 3,792 m je pomembna predvsem višina (1,589 mm), zaradi katere je nad glavami tako spredaj kot zadaj obilo prostora, brez pretiranega pritoževanja gre tudi na zadnji klopi s 226 dolžinskimi milimetri, rezerviranimi za kolena. Poleg tega je možno tretjinsko deljivo zadnjo klop tudi vzdolžno pomikati za 170 mm. Stikala in zasnova armaturne plošče so zelo podobna serijskim renaultom, to pa dokazuje vsaj dvoje. Prvič, pri Renaultu pogumno sledijo pogumni oblikovni filozofiji in drugič, da je modus resnično blizu pravega življenja.

Dvodelna vrata in priročen nosilec

Vse bolj priljubljene rešitve dvodelnih vrat prtljažnika se poslužuje tudi modus, ki ob tem ponuja še inovativen nosilec za kolesa, ki je bodisi pospravljen v prtljažniku, bodisi fiksno pritrjen na šasijo in odbijač. Njegova nosilnost znaša 30 kg, nanj pa lahko namestimo dve kolesi običajne velikosti. KOnceptni modus je opremljen s 1.6-litrskim bencinskim štirivaljnikom s 16 ventili in 115 KM, ki zagotavljajo udobno in urno vožnjo. Pri Renaultu obljubljajo tudi dinamične vozne lastnosti in primernost za daljše izlete.