Nissan GT-R Nismo 2017 z 441 kW (600 konjskih moči)

Novosti

Novi Nissan GT-R Nismo 2017 se je prvič predstavil na znamenitem dirkališču Nürburgring, ki velja za eno najdaljših in najzahtevnejših dirkališč na svetu. Tukaj so tudi izpopolnili, prilagodili in razvili neverjetno zmogljivost vozil Nissan GT-R. Izgled Tako kot pri standardnem modelu ima tudi prednji del modela GT-R Nismo osvežen videz, ki ga poudarja nov odbijač. […]

Novi Nissan GT-R Nismo 2017 se je prvič predstavil na znamenitem dirkališču Nürburgring, ki velja za eno najdaljših in najzahtevnejših dirkališč na svetu. Tukaj so tudi izpopolnili, prilagodili in razvili neverjetno zmogljivost vozil Nissan GT-R.

Izgled

Tako kot pri standardnem modelu ima tudi prednji del modela GT-R Nismo osvežen videz, ki ga poudarja nov odbijač. Rešetka “V-motion” v barvi temnega kroma je razširjena, da lahko zajame večjo količino zraka in tako zagotovlja boljše hlajenje visokozmogljivega motorja, vendar ne zmanjša aerodinamičnih lastnosti vozila. Zaradi novega okrepljenega pokrova motornega prostora, ki preprečuje deformacije tudi pri izredno velikih hitrostih, lahko svojo aerodinamično obliko obdrži v vseh okoliščinah. Prednji odbijači modela GT-R Nismo so v nasprotju s standardnim modelom izdelani iz ogljikovih vlaken in oblikovani z natančnostjo japonskih mojstrov Takumi, pri čemer se plasti ogljikovih natančno prekrivajo, kar zagotavlja optimalno trdnost. Krilca so zasnovana tako, da izboljšajo pretok zraka okoli vozila in proizvedejo velik pritisk proti tlom ter hkrati usmerjajo zrak okoli blatniškega koša za večjo aerodinamičnost. Nova oblika vozila v splošnem proizvede večji pritisk proti tlom kot katero koli Nissanovo vozilo serijske proizvodnje doslej, rezultat pa je izjemna stabilnost pri velikih hitrostih.

Novi GT-R Nismo je tudi navdihnil osveženo notranjo podobo modela GT-R 2017. Armaturna plošča, volanski obroč in središčni naslon za roko so preoblikovani ter oblečeni v visokokakovostno usnje Alcantara®. Razporeditev osrednje armaturne plošče je izboljšana in poenostavljena z vgrajenimi stikali za upravljanje navigacije in avdio sistema (le 11 stikal namesto 27 pri prejšnjem modelu), zaradi večjega 8-palčnega zaslona na dotik z velikimi ikonami na prikazovalniku pa je uporaba nadvse preprosta. Nov prikazovalnik upravljalnega sistema na osrednji konzoli iz ogljikovih vlaken omogoča preprosto upravljanje, pri čemer se zaslona ni treba dotakniti, kar je nadvse uporabno prav pri vožnji z veliko hitrostjo. Model GT-R Nismo ima tudi edinstvene školjkasto oblikovane sedeže iz ogljikovih vlaken z rdečimi vložki Alcantara in usnjeno prevleko Recaro®.

Zunanjost modela Nissan GT-R Nismo 2017 je na voljo v petih barvah. Vozila sestavijo v Točigi na Japonskem, motorji pa so ročno sestavljeni v Yokohami na Japonskem.

Zmogljivost

Zmogljivost modela GT-R Nismo s štirikolesnim pogonom je prav tako izboljšana, delno zaradi okrepljene karoserije serijskega modela. Inženirji so zaradi še trdnejše karoserije lahko dodatno izpopolnili blažilnike, vzmeti in nosilce modela GT-R Nismo, kar skupaj z večjim pritiskom proti tlom poskrbi za lažjo vodljivost kot pri prejšnjem modelu. Dokaz za to sta boljši čas pri vijuganju ter izjemna vožnja v ovinkih (oba sta za skoraj 2 odstotka boljša kot pri prejšnjem modelu). Poseben sistem Bilstein® DampTronic v vozilih GT-R se prilagaja vozniku in uporablja več različnih informacijskih sistemov vozila, da zagotovi ustrezne stopnje blaženja in visoko stopnjo nadzora v najrazličnejših okoliščinah vožnje. Vključuje blažilnik, prilagojen posebej za vozila Nismo, ki na cestišče učinkoviteje prenese moč 3,8-litrskega motorja V6 z dvema turbopolnilnikoma, ki še zmeraj proizvede neverjetnih 441 kW (600 konjskih moči).

Motor modela GT-R Nismo, znan tudi kot “VR38DETT” , je rezultat strokovnega znanja, ki ga je znamka Nismo pridobila s sodelovanjem pri dogodkih avtomobilističnega športa po vsem svetu. Motor je dopolnjen s šeststopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko in vključuje visokozmogljiva turbopolnilnika večjega premera, ki se uporabljata za dirke GT3. Vsak motor GT-R Nismo tako kot pri standardnem modelu v celoti ročno sestavijo strokovno usposobljeni tehniki v posebni čisti sobi, na sprednji del motorja pa namestijo aluminijasto ploščo z imenom izdelovalca motorjev Takumi.

Novi GT-R Nismo se kljub svoji večji zmogljivosti lahko pohvali z izboljšanim splošnim ravnotežjem in tako zagotavlja, da ga lahko z zadovoljstvom vozite tako na zaviti gorski cesti kot tudi na lokalnem dirkališču.

O modelu Nismo

Nismo je kratka oblika imena “Nissan Motorsports“, ki predstavlja Nissanovo znamko športnih modelov in je eden izmed virov “inovacij, ki navdušujejo”. Nismo nudi izdelke, ki jih zaznamujejo inovativna tehnologija ter visoke zmogljivosti za širši krog kupcev za uporabo na običajnih cestah. Avtomobili Nismo zagotavljajo vznemirljivo doživetje vožnje z aerodinamičnimi lastnostmi in dizajnom, ki jih je navdihnil avtomobilski šport, izboljšano vodljivostjo ter okretnostjo brez primere.

Vozila Nismo v svetu avtomobilističnega športa tekmujejo na najpomembnejših dirkah avtomobilov razreda GT in drugih dirkah športnih avtomobilov, kot je na primer japonska serija Super GT. Znamka poleg tega zagotavlja motorje za moštva, ki tekmujejo na dirki 24 ur Le Mansa in evropski seriji Le Mans (ELMS).