Akrapovič popeljal Audi R8 na še višjo raven zmogljivosti

Zanimivosti

Pri Akrapoviču so predstavili najnovejši visokozmogljivi izpušni sistem, ki bo že tako osupljiv Audi R8 5.2 FSI Coupé/Spyder 2016 povzdignil na še višjo raven vznemirljivosti in intenzivnosti. Izpušni sistem iz linije Slip-On je izdelan iz visoko odporne ultralahke titanove zlitine, ki ne poskrbi samo za čudovit videz tega elegantnega sistema, ampak, kar je še pomembneje, […]

Pri Akrapoviču so predstavili najnovejši visokozmogljivi izpušni sistem, ki bo že tako osupljiv Audi R8 5.2 FSI Coupé/Spyder 2016 povzdignil na še višjo raven vznemirljivosti in intenzivnosti.

Izpušni sistem iz linije Slip-On je izdelan iz visoko odporne ultralahke titanove zlitine, ki ne poskrbi samo za čudovit videz tega elegantnega sistema, ampak, kar je še pomembneje, občutno izboljša tudi razmerje med močjo in težo Audija R8 ter njegovo vodljivost. Oblikovan je tako, da iz Audijevega atmosferskega desetvaljnika potegne kar največ ter izboljša njegovo odzivnost, moč in navor (pri 5.950 vrtljajih se moč motorja poveča za 8,5 kW oziroma 11,5 KM). Zmanjša protitlak, pri čemer kombinacija specializirano oblikovanega dušilca, resonatorjev in izpušnih ventilov za dvojno delovanje iz titana, izdelanima v Akrapovičevi livarni titana, poskrbi za to, da je protitlak skoraj za polovico manjši kot pri serijskem izpušnem sistemu.

akrapovic-Slip-On-audi-r8

Zaradi občutno manjše teže in postavitve motorja Audija R8 se izboljša vodljivost že tako stabilnega avtomobila, kar še bolj prebudi čute in dodatno izboljša celotno vozno izkušnjo. Sijajno zasnovan izpušni sistem dopolnjujeta ročno narejena izhoda iz ogljikovih vlaken in titana, ki se odlično prilegata serijskemu difuzorju Audija R8 in poskrbita, da izpušni sistem iz linije Slip-On ne navdušuje samo s svojo zmogljivostjo, ampak je tudi vizualno privlačen.

Za še večji užitek so Akrapovičevi zvočni inženirji izpušni sistem uglasili tako, da ima še krepkejši športni zvok in iz desetvaljnika izvabi neverjetno simfonijo, hkrati pa še vedno zagotavlja maksimalno udobje in užitek v kabini avtomobila.

https://www.instagram.com/p/BEIhioENY2d/

Z višjimi vrtljaji, ko se veča tudi vznemirjenje, se toni iz prijetnega rohnenja spremenijo v edinstveni Akrapovičev dirkaški zvok. Zvok lahko dodatno nastavimo in obogatimo z opcijskim Akrapovičevim Sound Kitom. S tem dodatkom lahko voznik ali sovoznik nadzira zvok izpušnega sistema iz notranjosti avtomobila. Akrapovičeva tehnologija voznikom omogoča preprosto preklapljanje med različnima načinoma, in sicer prek sprejemnika, ki usmerja aktuatorja, ki odpirata in zapirata ventila na koncu izpušnega sistema.

Delovanje ventilov nastavljamo z daljinskim upravljavcem ali prek aplikacije.

Z izpušnim sistemom iz linije Slip-On, ki poveča moč, zmanjša težo in poskrbi za neverjetno zvočno podlago, so pri Akrapoviču še izboljšali Audijev športni avtomobil, ki se tako spremeni v čisti užitek. Gre za nadgradnjo, ki jo morate preprosto doživeti, da boste verjeli.