2,5-milijonti Citroën JUMPY «LA POSTE»

Zanimivosti

Tovarna PSA Peugeot Citroën v kraju Sevelnord danes proslavlja svoje 2,5-milijonto proizvedeno vozilo. Ob tej priložnosti bo znamka družbi VEHIPOSTE izročila ključe CitroënA JUMPY, paradnega modela svojega izbora gospodarskih vozil. V zadnjih petih letih je znamka proizvedla že skoraj 25.000 vozil za pošto Francije. Tovarna Sevelnord bo proslavila proizvodnjo svojega 2,5-milijontega vozila z izročitvijo ključev […]

Tovarna PSA Peugeot Citroën v kraju Sevelnord danes proslavlja svoje 2,5-milijonto proizvedeno vozilo. Ob tej priložnosti bo znamka družbi VEHIPOSTE izročila ključe CitroënA JUMPY, paradnega modela svojega izbora gospodarskih vozil.

V zadnjih petih letih je znamka proizvedla že skoraj 25.000 vozil za pošto Francije.

Tovarna Sevelnord bo proslavila proizvodnjo svojega 2,5-milijontega vozila z izročitvijo ključev CitroënA JUMPY družbi VEHIPOSTE, ki pri znamki Citroën naroča svoja vozila že skoraj deset let. Predaja tega vozila je del dvoletne pogodbe za 1200 vozil.

Omenjeno sodelovanje dokazuje Citroënovo sposobnost prilagajanja tehničnim specifikacijam svojih strank. Da bi jim uspelo popolnoma zadostiti pričakovanja pošte Francije, LA POSTE, so inženirji iz tovarne Sevelnord skupaj s podjetjem Faurecia zasnovali dva tipa vozil iz voznega parka VEHIPOSTE: takoimenovana «zastekljena» vozila za prevoz pisem in «nezastekljene» različice vozil za prevoz paketov.

Vozila so opremljena s posebnimi sedeži, ki ustrezajo ergonomskim zahtevam pošte LA POSTE in ki so jih razvile ter proizvedle ekipe skupine PSA Peugeot Citroën.

Poleg oblikovne zasnove novih posebnih sedežev je tovarna za vozila družbe VEHIPOSTE poskrbela še za enajst drugih posebnih predelav, kot so omejitev hitrosti na 110 km/h, vgradnja modula za eko-vožnjo in geolokalizacijo vozila pri zastekljenih izvedenkah ali posebni vratni tečaji.

Citroën JUMPY, ki so ga od začetka prodaje v letu 1995 proizvedli v že več kot 530.000 primerkih, je ergonomsko zasnovano gospodarsko vozilo z optimalnimi tovornimi kapacitetami. Pošta Francije ga je izbrala zaradi njegove modularnosti, dobrega počutja v notranjosti in udobne vožnje. Zaradi svoje vzdržljivosti in enostavnega krmiljenja se idealno prilagaja posebnim potrebam pri dostavi poštnih pošiljk. Uveljavil se je kot dinamično in vsestransko uporabno vozilo, ki se prilagaja najrazličnejšim situacijam zahvaljujoč prostornini do 7 m3, številnim sistemom za pomoč pri vožnji in enostavnemu nakladanju tovora po zaslugi bočnih drsnih vrat in zadnjih vrat, ki se odpirajo vse do kota 180°. Prodaja vozil Citroën JUMPY je v primerjavi z lanskim letom narastla, saj je bilo do konca maja 2015 registriranih že več kot 3500 gospodarskih vozil.