Nova Jetta tudi pri nas

Aktualno, Novosti

Ta teden je tudi v Sloveniji uradno stekla prodaja nove VW Jette, ki je najbolje prodajani evropski avtomobil v severni Ameriki. Avtomobil narejen na osnovi Golfa prinaša svežino ter dinamičen videz. Opreme so tri: Trenline, Comforline in…

Ta teden je tudi v Sloveniji uradno stekla prodaja nove VW Jette, ki je najbolje prodajani evropski avtomobil v severni Ameriki. Avtomobil narejen na osnovi Golfa prinaša svežino ter dinamičen videz. Opreme so tri: Trenline, Comforline in Sportline. Osnovna izvedenka že od dobrih štiri milijon tolarjev dalje. 

Oblikovno ima poteze povzete po Golfu. Zadek je limuzinski, kar je prednost pred njegovim starejšim bratom. V dolžino meri novost iz Wolfsburga dobre štiri metre in pol z medosno razdaljo dva metra in pol. Prtljažnik ni med večjimi, vsekakor ni najmanjši – 527 litrov prostornine.

Motorji bodo po prostornini si isti, vendar z različno močjo. Bencinski 1,6 litrski bo proizvedel 102 konjske moči, hkrati pa močnejša različica tega motorja FSI kar 115 konjskih moči. Na voljo bo tudi bencinski motor z dvema litroma delovne prostornine (150 KM ter 200 KM). Najbolj zanimiva ponudba so dizelski motorji s tradicionalno oznako TDI s prostornino 1,9 litrov in 105 konjskimi močmi ter z 2,0 litroma, ki proizvede 140 konjskih moči. Menjalniki bodo trije; pet in šest stopenjski ročni menjalnik ter šest stopenjski DSG menjalnik.

Avtomobil bo vsekakor našel svoje kupce, atributov ima dovolj.