Nina na stopničkah

Avtomobilizem, Šport

Po drugi dirki sezone, je Hit Racing Teamu uspelo priti še višje. Nina je bila po prvi dirki 5., na drugi pa se je povzpela na zmagovalne stopničke. Tretje mesto je odlična spodbuda za nadaljevanje…

Po drugi dirki sezone, je Hit Racing Teamu uspelo priti še višje. Nina je bila po prvi dirki 5., na drugi pa se je povzpela na zmagovalne stopničke. Tretje mesto je odlična spodbuda za nadaljevanje sezone.
Dirkaški vikend v Misanu se je začel nekoliko negotovo, saj je imela ekipa Hit Racing Team v petek na prostem treningu nekaj težav z nastavitvami dirkalnika. Nina ni imela pravega oprijema sprednjega dela avtomobila. Napako so nato uspeli odpraviti. Prve sobotne kvalifikacije se niso začele po pričakovanjih. “Ravno, ko sem se pripravljala, da štartam, je k mojemu avtomobilu pristopil komisar in mi rekel, da ne smem na progo, ker še nisem na vrsti. V tistem trenutku, ko mora biti koncentracija res visoka, me je to dobesedno vrglo iz tira, saj sem se morala kar nekaj minut pregovarjati z njim, namesto, da bi štartala. Ko sem končno začela, pa sem imela na progi smolo, saj se je pred mano zavrtelo kar nekaj dirkačev.

Na štartno listo prve dirke se je Nina uvrstila kot 5., na drugo pa kot 6.

Po štartu prve dirke je Nina obdržala 5. mesto in se po štirih krogih že uspela prebiti do 3. Na obvezni postanek je zapeljala v 10. krogu, v 18. minuti dirke. “Mislim, da smo se prezgodaj odločili za postanek. Potem, ko sem zapeljala nazaj na stezo, pa se je pred mano ravno zgodila nesreča zato sem morala močno zavirati. Seveda sem veliko izgubila. To je ena najkrajših prog, zaradi česar je ob 32–ih dirkačev na stezi gneča velika. Hitro lahko pride do trka.” Od 14. kroga dirke je bila na 5. mestu, ki ga je obdržala do konca. Najhitrejši krog je bil šesti, odpeljala pa ga je s časom 1:42:38.

Franci Jerančič, tehnični vodja ekipe: “Na prvi dirki smo se odločili za več tlaka v gumah, saj je bilo zjutraj hladno. Kasneje se je izkazalo, da je imela Nina zaradi tega na stezi težave s stabilnostjo dirkalnika. Tudi nastavitve sprednjega dela dirkalnika še niso bile optimalne, zato je 5. mesto odličen rezultat.
Pred drugo dirko so se pri Hit Racing Teamu odločili, da spremenijo taktiko. Znižali so tlak v gumah, saj so se te zaradi toplega vremena med dirko hitro in preveč segrele. “To te v prvih krogih lahko stane boljše uvrstitve, toda v tem primeru se je izkazalo, da smo se odločili prav,” je razložil tehnični vodja ekipe, Ninin oče Franci Jerančič.

Po štartu je Nina izgubila dve mesti, toda že v 4. krogu dirke se je tik pred njo zgodila nesreča zaradi katere je moral na stezo zapeljati varnostni avto. Dolgo je trajalo, preden so odstranili oba poškodovana dirkalnika, na progi pa je ostalo kar nekaj delov obeh dirkalnikov, oljnih madežev in peska. Zaradi tega se je ekipa odločila za takojšnji postanek in se s tem izognila morebitnim težavam. “Danes je bila dirkanje res naporno. Tako na prvi kot na drugi dirki je veliko dirkačev odstopilo. Zaradi nesreč sem morala veliko zavirati, to pa se seveda takoj poznalo na času in kasneje na uvrstitvi. S 5. in 3. mestom sem več kot zadovoljna, saj je to šele druga dirka sezone. Zdaj, ko je proga prenovljena, lahko rečem, da mi je res pisana na kožo. Kljub obetavnemu začetku, pa bo vsaka naslednja dirka velik izziv, saj je prvenstvo zelo izenačeno. Vsak dober rezultat vsekakor ne bo samoumeven, ampak bo treba vanj veliko vložiti.

Najhitrejši krog druge dirke, je bil 9., s časom 1:43:18.

Jerančič: Steza v Misanu je ena mojih najljubših
Letos so me še posebej prijetno presenetili navijači, ki so me že v četrtek pričakali z velikim plakatom z mojim imenom. Dober občutek, ni kaj. Verjetno se bom zdaj še raje vračala sem, ampak upam, da mi bo v prihodnje uspelo priti še kakšno mesto višje,” je po dirki povedala Jerančičeva.

Po drugi dirki sezone je Nina Jerančič zbrala 65 točk in v skupnem seštevku zdaj zaseda 3. mesto.

Razpored dirk sezone 2007:
19. – 20. maj, Monza
16. – 17. junij, Vallelunga
14. – 15. julij, Mugello
01. – 02. september, Le Castellet (Francija)
25. – 28. oktober, Svetovni finale (lokacija še ni določena)