Zmaga na Rallyju Dakar 2016 za ekipo De Rooy in Goodyear

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Šport

  Na dirki Dakar, ki se je zaključila preteklo soboto, je zmago v razredu tovornih vozil osvojila ekipa De Rooy na čelu z nizozemskim voznikom Gerardom De Rooyem. Na dirki, se je spopadlo več kot 50 tovornjakov z vsega sveta, prvi pa je na cilj v Rosariu prispel tovornjak Powerstar Iveco #501. Tovornjak je bil […]

 

Na dirki Dakar, ki se je zaključila preteklo soboto, je zmago v razredu tovornih vozil osvojila ekipa De Rooy na čelu z nizozemskim voznikom Gerardom De Rooyem. Na dirki, se je spopadlo več kot 50 tovornjakov z vsega sveta, prvi pa je na cilj v Rosariu prispel tovornjak Powerstar Iveco #501.

V 13 dneh so tekmovalci premagali 9.000 kilometrov

V 13 dneh so tekmovalci premagali 9.000 kilometrov

Tovornjak je bil opremljen s terenskimi tovornimi pnevmatikami Goodyear ORD dimenzije 375/90R22.5, za katere so se odločili po obsežnem testiranju, ki so ga izvedli skupaj z inženirji Goodyearovega centra za inovacije v Luksemburgu. Za Gerarda De Rooya je po uspehu leta 2012 to že druga zmaga v razredu tovornih vozil v Dakarju.

20160116: ROSARIO-Argentina:

Na dirki, se je spopadlo več kot 50 tovornjakov z vsega sveta, prvi pa je na cilj v Rosariu prispel tovornjak Powerstar Iveco #501

Dirka Dakar slovi kot najzahtevnejša dirka za tovornjake na svetu, saj je potrebno v 13 dneh prevoziti okoli 9.000 kilometrov po najzahtevnejšem terenu, kar jih lahko ponudita Argentina in Bolivija. Voznike in njihove tovornjake dirka postavlja pred izjemno težke terenske razmere, kot so pesek, skale in blato, zato so ustrezne pnevmatike eden pomembnejših dejavnikov. Dirka je tako predstavljala zahtevno preizkušnjo tudi za Goodyearove ORD terenske tovorne pnevmatike, z zmago pa je ekipa De Rooy dokazala, da pnevmatike zagotavljajo visoko zmogljivost tudi v najbolj ekstremnih razmerah terenske vožnje.