Že vozite z novim DRAJV-om?

Aktualno

V oktobru so na Zavarovalnici Triglav prenovili aplikacijo DRAJV, brezplačno mobilno aplikacijo, ki deluje na osnovi telematike. Z njeno uporabo lahko vozniki analizirate svoje vožnje, spremljate svoje vozne navade, jih izboljšujete ter prihranite pri avtomobilskih zavarovanjih in zavarovanju Mladi voznik.

Kaj so ključne spremembe, ki jih prinaša novi DRAJV?

Možnost avtomatskega snemanja voženj

Pri snovanju posodobitev so razmišljali predvsem o tem, kako še povečati varnost v prometu in ozavestiti voznike, da uporaba telefona med vožnjo odvrača pozornost voznika stran od dogajanja na cesti.

Ena od rešitev, ki pomaga pri tem, da vozniki zmanjšajo uporabo telefona med vožnjo, je možnost avtomatskega snemanja voženj. Z vklopom te funkcije, ne boste nikoli več pozabili vklopiti DRAJV-a, preden se odpravite na pot. Vsaka vaša vožnja se namreč tako samodejno posname, vi pa lahko vso svojo pozornost namenite izključno vožnji.

Če naredite manjšo napako, ki vpliva na oceno vožnje, ni vse izgubljeno.

Avtomatično posneto vožnjo lahko potrdite ali zavrnete v 24 urah.

A pozor, če vožnje v tem času ne zavrnete, se bo ta štela kot potrjena in se upoštevala pri vaši skupni oceni voženj.

In še nasvet: da bi ta funkcionalnost pravilno delovala, telefon namestite v nosilec za telefon ali drugo mesto v avtomobilu, kjer se naprava ne bo premikala. Obenem poskrbite, da bo mobilna naprava nameščena tako, da bo lahko dobro sprejemala GPS signal – torej čim bližje vetrobranskemu steklu.

Začetek in konec snemanja vožnje lahko aktivirate le v mirovanju oziroma pri hitrosti do 30 km/h

Tako, telefon je varno nameščen v nosilcu in čas je za vožnjo. Če nimate vklopljene možnosti avtomatskega snemanja voženj, lahko začetek snemanja vklopite tudi ročno. Kasneje vam med vožnjo aplikacija ne bo dovolila začetka snemanja. Zakaj?

Razlog je znova v skrbi za večjo varnost na cesti, saj uporaba telefona med vožnjo ni priporočljiva. Za varno vožnjo je osredotočenost voznika za vožnjo izjemno pomembna.

Vsaka uporaba telefona med vožnjo namreč moti zbranost voznika in preusmerja njegovo pozornost stran od dogajanja na cesti, zato so v DRAJV vgradili varovalko, da se začetek in konec snemanja vožnje lahko začne zgolj v mirovanju oziroma pri hitrosti do 30 km/h.

Ker je prenovljena aplikacija bolj občutljiva na premike telefona, so nekateri vozniki dobili nižjo oceno  svoje vožnje kot prej. Kaj vse torej vpliva na končno oceno?

Če vas zanima odgovor, nadaljujte z branjem in preverite tudi ostale novosti, ki so vam na voljo v  prenovljeni aplikaciji DRAJV. >>