X7 predpremierno na Pokljuki

Novo doma

V hramu slovenskega biatlona je BMW slovenskemu občinstvu prvič pokazal svojega največjega mestnega terenca.

Novinec bo na ceste v Sloveniji predvidoma zapeljal v mesecu maju letošnjega leta.

X7 se ponaša z zajetno dolžino 5,15 metra. V primerjavi z modelom X5 to pomeni, da je za 23 centimetrov daljši. Medosna razdalja meri malenkost več kot 3 metre. Posebnost vozila je, da so zadnja vrata celo daljša kot prednja.

Oblikovalci vozila niso štedili pri velikosti ledvičk, ki sta največji doslej na katerem izmed BMW-jevih modelov – “rekord” potolčeta za kar 40%. Izstopajo tudi vrhunski BMW-jevi žarometi s svetilnostjo do 600 metrov, pa tudi gigantska 22-palčna platišča.

X7 je serijsko opremljen s sedmimi sedeži, proti doplačilu pa lahko enega odstranite, seveda zavoljo večjega udobja in prostornosti. V notranjosti seveda najdemo najnaprednejše multimedijske in ostale sisteme, ki jih trenutno ponuja BMW.

X7, ki bo predvidoma najbolj priljubljen na ameriškem, ruskem in kitajskem trgu, bo na začetku na voljo s tremi različnimi pogonskimi agregati. Dva sta turbodizelska – M50d ima 400 KM, xDrive30d pa 265 KM. Bencinski šestvaljnik (xDrive40i) ima medtem 340 KM.

Vstopna različica modela X7 bo na voljo za 99.500 evrov.


Luka Gregorič

Luka Gregorič

Luka je del ustvarjanja zgodbe Avto.Over.Net od leta 2014. V življenju rad sprejema izzive in ustvarja dobre zgodbe. Ceni inovativnost in kreativnost. Pohvali se lahko s prestižno zmago v karting-dvoboju proti uredniku, obenem pa trdi, da najlepše v uredništvu izvede obrat z ročno zavoro. :)

Sorodne vsebine