Wave Trophy 2014

Zanimivosti

V času od 31. maja do 7. junija 2014 se je že četrtič odvijala preizkušnja “WAVE” (World Advanced Vehicle Expedition). Na največji paradi električnih vozil na svetu je letos skupno sodelovalo 80 ekip, ki so pre-vozile pot od Stuttgarta do gorskega masiva Rigi v švicarskem Lucernu. Na etapah, od katerih so bile nekatere daljše od […]

Električni Golf, Up, Smart in Leaf bodo na voljo za preizkus

V času od 31. maja do 7. junija 2014 se je že četrtič odvijala preizkušnja “WAVE” (World Advanced Vehicle Expedition). Na največji paradi električnih vozil na svetu je letos skupno sodelovalo 80 ekip, ki so pre-vozile pot od Stuttgarta do gorskega masiva Rigi v švicarskem Lucernu.

Na etapah, od katerih so bile nekatere daljše od 200 kilometrov, si je e-Golf* privozil prvo mesto v glavni kategoriji “POPULAR WAVE”. Poleg tega je švicarska ekipa Volkswagna osvojila nagrado “Range Award” za najboljšo učinkovitost in največji akcijski radij vozila.

Na relaciji, ki je skupno merila 1.600 kilometrov in je bila razdeljena na osem dnevnih etap, je bilo treba premagati do 3.000 višinskih metrov. Pri tem je električno vozilo svojo visoko skupno učinkovitost med drugim demonstriralo tudi z izjemno visoko sposobnostjo rekuperacije.

trophy-golf

Na preizkušnji učinkovitosti je e-Golf dokazal svoje odlike in si privozil nagrado “Range Award”. Z realno porabo 9,4 kWh/100 km in akcijskim radijem skupno 244 kilometrov z enim samim polnjenjem baterije je močno presegel uradni tovarniško navedeni akcijski radij 190 kilometrov (meritve v skladu z NEVC). Celo po 1.566 kilometrih v osmih dneh je e-Golf z realno porabo 12,3 kWh/100 km ostal daleč pod normirano porabo. Skrivnost teh dosežkov se skriva v tehnološkem sistemu, izboljšani aerodinamiki (cx = 0,281) in optimiziranem kotalnem uporu.

* Poraba električne energije v kWh/100 km: 12,7 (kombinirana), emisija CO2 v g/km: 0 (kombinirana)