Vzpodbuda k ekološki vožnji

Aktualno

Avtomobili z naprednimi sistemi in tehnologijo omogočajo, da so udeleženci v prometu bolj varni. Fiat bravo v sodelovanju z Valom 202 zato vzpodbuja voznike k bolj odgovornemu in ekološkemu načinu vožnje. Aktivnosti bodo potekale pod imenom VOZIM 202.

C2313820-547D-11E0-9094-934366B94067Sodobni avtomobili z naprednimi sistemi in tehnologijo omogočajo, da smo udeleženci v prometu bolj varni. Ob tem pa lahko k varni, prijetni in okolju prijazni vožnji veliko prispevamo tudi vozniki. Fiat bravo v sodelovanju z Valom 202 zato vzpodbuja voznike k bolj odgovornemu in ekološkemu načinu vožnje. Aktivnosti bodo potekale pod skupnim imenom VOZIM 202.

 
Kakšni vozniki smo Slovenci? Smo strpni? Kako pogosto zapeljemo v rdečo? Ali ustavljamo pred prehodom za pešce? Uporabljamo smerne kazalce ali signaliziramo le s prstom in hupo? Kako lahko vozimo bolj prijazno do okolja in denarnice? Ali je slog vožnje povezan z oznako kraja na registrski tablici? Zmoremo z nasmehom na ustih pripeljati do cilja? Tudi v času prometnih konic?
 
Odgovore na vprašanja ne bomo iskali le teoretično, temveč 6 sobot tudi v praksi. Na Valu 202 bodo izbrali 30 poslušalcev (5 na regijo), ki bodo v vozilu Fiat bravo skupaj s strokovnjakom preverjali svojo vožnjo v domačem kraju, novinarji pa bodo z neposrednimi javljanji v sobotni program Vala 202 natančno spremljali tudi lokalne posebnosti voznikov. Prijave zbirajo na Valu 202, enega od udeležencev, ki bo imel največ sreče pri žrebu, pa čaka tudi lepa nagrada: 3 mesečna uporaba Fiata bravo.
 
Akcija VOZIM 202 se na programu Vala 202 začne v torek, 22. marca 2011, prva skupina voznikov se bo na “testno vožnjo” podala v soboto dopoldne, 26. marca izpred Avta Triglav PSC Maribor. Kako vozijo na Štajerskem ter kako se bodo odrezali v primerjavi z ostalimi regijami, bo mogoče spremljati na Valu 202, jutranjem programu TV Slovenija, na spletnih straneh www.fiat.si, www.rtvslo.si/val202, na Facebooku Fiat Slovenija ter na Facebooku in Twitterju Vala 202.