Volvova rešitev v oblaku

Aktualno, Zanimivosti

Volvo Car Group je s Sensus Connectom predstavil posodobljene rešitve za infotainment (informiranje in zabavo) in navigacijo. Sedaj avtomobili Volvo voznikom ponujajo popolnoma povezano uporabniško izkušnjo.

Volvo Car Group je s Sensus Connectom predstavil posodobljene rešitve za infotainment (informiranje in zabavo) in navigacijo. Sedaj avtomobili Volvo voznikom ponujajo popolnoma povezano uporabniško izkušnjo.

Samostojna vožnja VolvoStoritve v oblaku omogočajo iskanje in plačevanje parkirnih mest, odkrivanje novih restavracij, gladko pretakanje priljubljene glasbe in še mnogo več, vse neposredno iz avta. Poleg tega Sensus Connect ponuja prvo integrirano povezljivost s Pandora internetnem radiem. “Tehnologija mora olajšati življenje. Zato smo pazljivo prisluhnili našim strankam, ko smo snovali Sensus Connect. Ni bistvo v ponudbi tisočih aplikacij, ampak v dostopnosti točno tega, kar potrebujete, še preden se potrebe sploh zaveste,” pravi David Holecek, Brand Manager za povezljivost pri Volvo Cars.

Nova izkušnja vožnje zajema nov pogled na vse vidike potovanja. Deset tisoče radijskih postaj je na voljo v avtu, ki je vnaprej ogret ali ohlajen, ko se želimo voziti, kar nam omogoča daljinska start funkcija na našem mobilnem telefonu. Na voljo je tudi navigacijski sistem, ki mu lahko cilj določamo preko mobilnega telefona in hkrati dobimo zanimive informacije o okolici našega cilja; omogoča pa nam tudi iskanje in plačevanje parkirnih mest. Park&Pay je prva integrirana rešitev za iskanje in plačevanje parkiranja na svetu. Aplikacija je osnovana na »car2infrastructure« komunikaciji in kaže v smer novih možnosti, ko avto prične »komunicirati« s svojim okoljem.

Volvo Cars je eden redkih proizvajalcev avtomobilov, ki strateško vlaga v storitve v oblaku. Rešitve, ki jih ponuja Volvo, imajo značilen videz ter omogočajo posodabljanje na daljavo.

“Naš cilj je vsakomur omogočiti prijetno, za uporabo preprosto in intuitivno izkušnjo. Ni smisla v vgrajevanju tehnologije v avtomobile, če le-ta izpade prezapleteno, zato je naš cilj ponuditi najboljšo možno uporabniško izkušnjo, ki je preprosta za uporabo. Naše aplikacije v oblaku se posodabljajo samodejno. Sensus nudi optimalno kombinacijo vhodnih in izhodnih metod in med drugim omogoča vozniku, da cel avto spremeni v Wi-Fi dostopno točko za vse svoje naprave,” pravi David Holecek.

Z izbiro partnerjev, ki so najboljši na svojih področjih, kot so Ericsson, Pandora, HERE, Yelp, Glympse in ponudniki parkirnih storitev, se je Volvo lahko osredotočil na to, v čemer so najboljši; ponujanje varne, udobne in užitka polne vožnje.

“Posebej smo ponosni, da lahko na CES-u predstavimo integracijo Pandora internetnega radia v Sensus Connectu. Tako ponujamo prvo integrirano rešitev za uporabo Pandora radia, internetnega radia, ki ima več kot 76 milijonov aktivnih poslušalcev vsak mesec,” pojasni David Holecek.

Sensus Connect bo omogočal voznikom pretakanje Pandora radia preko podatkovne povezave, ki jo omogoča modem, vgrajen v avto ali mobilni telefon. Nadzor nad Pandoro z uporabo naglavne enote ponuja možnosti, kot je ustvarjenje lastne radijske postaje ter palčno priporočanje (thumbs feedback), zaradi česar je dostop do osebno prirejenega radia tako preprost kot uporaba FM sprejemnika.

volvo V60“Voznik lahko sedaj gladko menja med priljubljeno glasbo, ki se predvaja skozi odlične zvočnike, in tem, da mu avto prebere prejeta sms sporočila, vse to, ne da bi sploh spustili roke z volana. Sedaj vas avto ne bo le opomnil, kdaj je čas za obisk servisa, ampak bo tudi predlagal določen termin pri vašem Volvo zastopniku. Naša nova aplikacija »Connected Service Booking« je zgolj prvi korak k popolni integraciji serviserjev v digitalni ekosistem, kar bo v prihodnosti omogočalo še več storitev. Recite zbogom dragim in zastarelim navigacijskim kartam, naša Sensus navigacija zagotavlja doživljenjske posodobitve kart. Ni razloga, da bi bilo bolj zapleteno od tega,” dodaja David Holecek.

Posodobljen Sensus Connect vključuje veliko izbiro aplikacij v oblaku, ki so zasnovane za poenostavljenje celotne avtomobilske izkušnje.

“Dva meni najljubša dela novega Sensus Connecta sta Glympse, aplikacija, s katero lahko delite svoj trenutni položaj z ostalimi, kar pride prav pri souporabi avta ali ko prvič obiskujemo kolega in ne vemo, kje živi, ter dejstvo, da lahko cel avto postane Wi-Fi dostopna točka, ki uporablja strešno anteno za kar najboljši signal,” zaključi David Holecek.

Celokupno je Sensus Connect namenjen vozniku – omogoča dostop do vsega, kar potrebujemo, ko to potrebujemo. Stremi k lajšanju in izboljšanju kvalitete življenja, brez kompromisov pri varnosti in udobju.

Posodobljen Sensus Connect bo na voljo v vseh modelih vozil Volvo z majem 2014. Vozniki, ki že imajo Sensus Connect bodo imeli možnost posodobljenja le-tega.

Volvo Sensus rešitve v letu 2014 bodo med drugim ponujale naslednje storitve:

ZABAVA
•           Pandora – internetni radio
•           100.000 globalnih radio postaj skozi TuneIn
•           Rdio – streaming glasbena storitev
•           Stitcher – radijske oddaje in podcasti na zahtevo
•           Regionalno prirejene avdio knjige

NAVIGACIJA
•           Posodobljen navigacijski sistem s 3D grafiko in doživljenjskimi posodobitvami kart
•           Park&Pay by Parkopedia – poiščite in plačajte parkirno mesto iz svojega avtomobila
•           Yelp – najdite lokalne storitve, restavracije, trgovine, … skupaj z opisi in komentarji
•           Glympse – dinamično, trenutno deljenje lokacije
•           HERE by Nokia – storitve v oblaku za potrebe navigacije
•           Send to Car – poiščite svoj cilj na mobilnem telefonu in ga pošljite v svoj avto
•           Wikipedia – preberite več o lokalnih zanimivostih
•           Baidu – lokalni iskalnik za kitajski trg

VMESNIK
•           Posodobljen vmesnik za interakcijo z avtomobilom
•           Glasovni nadzor in text-to-speech

POVEZLJIVOST
•           Vgrajena strešna antena in 3G modem
•           WiFi dostopna točka v avtu
•           Povezljivost s pametnimi telefoni (WiFi in Bluetooth)
•           Pretakanje glasbe in prostoročno telefoniranje preko Bluetootha

STORITVE
•           Aplikacija za pametne telefone – povežite telefon z avtomobilom
•           Oddaljen zagon motorja – hlajenje in gretje avta z nadzorom prek pametnega telefona
•           Connected service booking – avto ve, kdaj je čas za obisk servisa in se samodejno naroči za obisk pri Volvo serviserju