Volvo vidi prihodnost v segmentu majhnih avtomobilov

Zanimivosti

Volvo je razkril dva svoja povsem nova konceptna avtomobila, ki premijsko švedsko znamko peljeta v pogumno novo smer. Njuna predstavitev hkrati pomeni tudi uradno lansiranje nove Volvove globalne strategije v segmentu majhnih avtomobilov. Pravkar razkrita nova serija 40 prvič predstavlja Volvove načrte širitve na velik in donosen globalni trg premijskih majhnih avtomobilov s paleto vozil, […]

Volvo je razkril dva svoja povsem nova konceptna avtomobila, ki premijsko švedsko znamko peljeta v pogumno novo smer. Njuna predstavitev hkrati pomeni tudi uradno lansiranje nove Volvove globalne strategije v segmentu majhnih avtomobilov.

Pravkar razkrita nova serija 40 prvič predstavlja Volvove načrte širitve na velik in donosen globalni trg premijskih majhnih avtomobilov s paleto vozil, ki drzno oblikovano zunanjost in notranjost združujejo z vrhunsko povezljivostjo in elektrifikacijo, najnaprednejšimi varnostnimi rešitvami ter najboljšimi tehnologijami avtonomne vožnje.

Nova konceptna vozila so prva, zgrajena na Volvovi novi platformi CMA (kompaktna modularna arhitektura), ki je bila zasnovana posebej za manjše avtomobile in je Volvovim oblikovalcem in inženirjem ponudila priložnost, da povsem osvobodijo svojo kreativnost ter pogumno raziskujejo v novih smereh.

T5 Twin Engine on CMA and T8 Twin Engine AWD on SPA

Vsak član naše nove družine vozil ima svoj poseben značaj, so kot člani resnične družine. Nova CMA platforma nam je omogočila, da smo nova konceptna vozila preželi z nečim res posebnim in mladostnim. Imajo pravo energijo in očarljiv urban karakter, s katerim izstopajo iz množice. To je pridih malih Volvov, ki prihajajo,” pravi Thomas Ingenlath iz skupine Volvo Car Group.

Volvova strategija majhnih avtomobilov je bistveni element finančno-poslovnega preoblikovanja družbe, ki je v teku že nekaj časa.

Novi Volvovi majhni globalni avtomobili bodo kupcem ponujali zelo različne pogonske sklope. Na voljo bodo tudi kot čisto baterijska električna vozila, ter s priključno hibridnim pogonom Twin Engine. Vse to je v sozvočju z Volvovo zavezo, da elektrificira svoj celotni modelni portfelj. Pri Volvu sicer načrtujejo, da do leta 2025 po vsem svetu prodajo do milijon elektrificiranih avtomobilov.