Volva S60 in V60 prejela 5 varnostnih zvezdic

Aktualno, Zanimivosti

Nova limuzina Volvo S60 in karavan V60 sta na varnostnem preizkusu Euro NCAP prejela maksimalno število petih zvezdic.

Volvo V60.

Na ta način avtomobili znamke Volvo nadaljujejo z odličnimi rezultati na tem testu, saj so prav vsi modeli ocenjeni z maksimalno oceno – Volvo tako uresničuje svojo vizijo – izdelovati najbolj varne avtomobile na svetu.

Letošnji varnostni preizkus Euro NCAP je bil najbolj zahteven doslej, saj vsebuje nove bolj zahtevne teste varnostne tehnologije, ki vključujejo tudi zaznavanje kolesarjev, samodejno zaviranje v sili in ohranjanje voznega pasu. V skladu s tem novim režimom sta modela S60 in V60 med najbolj varnimi avtomobili, ki so trenutno na trgu.

Modela S60 in V60 sta nastala na osnovi nove Volvove platforme SPA (Scalable Product Architecture) in sta opremljena z varnostno tehnologijo, ki si jo delita s športnim terencem XC60 in modeli serije 90.

Vsi modeli znamke Volvo so standardno opremljeni z varnostnim sistemom City Safety s tehnologijo samodejnega zaviranja. Sistem City Safety je pri modelih S60 in V60 opremljen tudi s funkcijo samodejnega zaviranja v primeru nevarnosti trka z nasproti vozečim vozilom. City Safety je še vedno edini sistem na svetu, ki zaznava pešce, kolesarje in velike živali.