VN Japonske 2013: Renaultova trojka

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Sebastian Vettel (Red Bull Racing) se je z zmago v napeti dirki za VN Japonske še bolj približal osvojitvi četrtega zaporednega naslova svetovnega prvaka.

Sebastian Vettel (Red Bull Racing) se je z zmago v napeti dirki za VN Japonske še bolj približal osvojitvi četrtega zaporednega naslova svetovnega prvaka.

Drugi je bil njegov moštveni tovariš Mark Webber, tretji pa dirkač moštva Lotus F1 Romain Grosjean. To pomeni, da so vse tri stopničke že drugič zapored zasedli dirkači z motorji Renault. Ker je bil Kimi Räikkönen z drugim Lotusom peti, so bili med najuspešnejšo peterico kar štirje dirkači z motorji Renault. Prvič po 17 letih je Renault spet dvakrat zapored osvojil vse tri stopničke. Četrti je bil Ferrarijev Fernando Alonso.

red bull in lotus vn suzuke 2013

foto: Renault Sport

Za prvo začimbo dirke je že uvodoma poskrbel Grosjean, ki je s četrtega mesta odlično speljal, se pognal mimo Vettla in Webbra in v prvem ovinku že vodil. Do prvih postankov v boksih si je nabral tri sekunde prednosti pred Webbrom, ki mu je tesno sledil Vettel. Prvi je v bokse zavil Webber, krog kasneje je to storil tudi Grosjean, še krog zatem pa še Vettel, kar je spet vzpostavilo prvotni vrstni red: Grosjean, Webber, Vettel. Trojica je ostala v tem redu do sredine dirke, ko je Webber drugič zavil v boks. S tem je postala zaključna tretjina dirke bolj negotova, saj je imel Webber strategijo treh postankov, Grosjean in Vettel pa le dveh. Vettel je v 41. krogu z bolj svežimi pnevmatikami uspel prehiteti Grosjeana, Webber pa se je s Francozom boril v zaključnih krogih dirke in ga le uspel prehiteti dva kroga pred ciljem.

Za vodilno trojico je vozila tesno strnjena skupina, v kateri so se Hülkenberg, Alonso, Massa, oba McLarna, oba Sauberja in Räikkönen nenehno borili za boljša mesta. Vrstni red v tej skupini se je spreminjal s postanki v boksih in s prehitevanji, Hülkenberg pa se je izkazal za zelo trd oreh. Naposled sta se Alonso in Räikkönen z drznima manevroma le prebila mimo njega in v cilj pripeljala na četrtem oziroma petem mestu z udobno prednostjo pred dirkačem Sauberja.

Štiri dirke pred koncem sezone Red Bull Racing s 445 točkami vodi v razvrstitvi moštev, drugi je Ferrari (297), tretji Mercedes (287) in četrti Lotus (264). V skupni razvrstitvi dirkačev ima Vettel 90 točk prednosti pred Alonsom, za njima pa je še vse zelo odprto, saj je Räikkönen tretji s 177 točkami, Hamilton četrti s 161 in Webber peti s 148 točkami. 

Rémi Taffin, vodja operacij Renault Sport F1 na dirkališčih: “Zadnji dirki sta bili za Renault Sport F1 res izjemni. Najprej smo dosegli nov rekord v številu najboljših startnih mest med izdelovalci motorjev, potem pa še drugo trojno zmago zapored. Dirkališče v Suzuki vedno pomeni hudo preizkušnjo za motorje, nagrajuje pa najbolje usklajene kombinacije dirkalnika in motorja. Zato je kar težko verjeti, da smo danes dosegli tak odličen rezultat. Vsakdo v Viry-Chatillonu je lahko zelo ponosen, ker je prispeval k temu dosežku, na kar je na zmagovalnem odru dal priznanje tudi naš partner Red Bull Racing.

Prav tako smo lahko zelo zadovoljni, da smo prispevali k zajetnemu pripisu točk v obeh razvrstitvah svetovnega prvenstva. V preostalih dirkah si bomo prizadevali z našimi partnerji osvojiti kar največje število točk in to sezono – s tem pa tudi obdobje motorjev V8 – končati v velikem slogu. Vsekakor si bomo prizadevali, da bi v svetovnem prvenstvu konstruktorjev z moštvoma Red Bull Racing in Lotus osvojili prvi dve mesti – če bo le mogoče. Ta konec tedna smo dosegli en nov rekord, vendar moramo letvico zdaj prestaviti še višje.”

Renault: osvajalec rekordov!

Renault v formuli 1 tekmuje od leta 1977, njegovi motorji pa so do danes nastopili v 515 dirkah. V več kot 40 odstotkih teh dirk so se s prvih startnih mest pognali dirkalniki z motorjem Renault. Primerjava z drugima sodobnima izdelovalcema motorjev formule 1 pokaže, da pri Ferrariju ta delež znaša 23, pri Mercedesu pa 28 odstotkov.

Prvo najboljše startno mesto Renaulta je leta 1979 v Južnoafriški republiki osvojil Jean-Pierre Jabouille z dirkalnikom Renault RS01.

Od 209 prvih startnih mest jih je bilo 50 osvojenih z 1,5-litrskim V6 turbo motorjem, ki je bil v uporabi od leta 1977 do 1986, 44 s 3,5-litrskim V10 atmosferskim motorjem (1989 – 1995) in 53 s 3-litrskim atmosferskim motorjem V10 (v obdobjih 1995 – 1997 in 2002 – 2005). S sedanjim 2,4-litrskim V8 motorjem, ki je v uporabi od leta 2006, je bilo do zdaj osvojenih 62 najboljših startnih mest.

Osem svetovnih prvakov je z motorji Renault najboljša startna mesta osvajalo v sezonah, ko so postali tudi prvaki: Prost, Mansell, Senna, Schumacher, Hill, Villeneuve, Alonso in Vettel.

Sebastian Vettel je osvojil 20 odstotkov Renaultovih prvih startnih mest.

Šest različnih moštev je prva startna mesta osvajalo z motorji Renault: Elf Renault, Lotus, Williams, Benetton, Renault F1 Team in Red Bull Racing.

V letu 2011 so z motorji Renault gnani dirkalniki Red Bull Racing RB7 z najboljšega startnega mesta začeli 18 od skupno 19 dirk sezone, kar je bil nov rekord v formuli 1.

Motor Renault V8 je od leta 2006 osvojil 62 prvih startnih mest, kar pomeni 44-odstoten delež v vseh dirkah tega obdobja!

Motor Renault V10 je imel izrazito prevlado v devetdesetih letih. Od leta 1992 do 1997 je bilo z njim osvojenih 77 prvih startnih mest, kar je pomenilo skoraj 80-odstoten delež vseh dirk tistega obdobja.

Izid VN Japonske, Suzuka – 53 krogov oziroma 307,471 km:

  1. Sebastian Vettel          Nem.               Red Bull – Renault             1 h 26 m 49,301 s

  2. Mark Webber               Avs.                Red Bull – Renault             + 7,129 s

  3. Romain Grosjean        Fra.                 Lotus – Renault                 + 9,910 s

  4. Fernando Alonso          Špa.                Ferrari                                 + 45,605 s

  5. Kimi Räikkönen           Fin.                 Lotus – Renault                 + 47,325 s

  6. Nico Hülkenberg           Nem.               Sauber – Ferrari                 + 51,615 s

  7. Esteban Gutierrez         Meh.               Sauber – Ferrari                 + 1 m 11,630 s

  8. Nico Rosberg                Nem.               Mercedes                           + 1 m 12,023 s

  9. Jenson Button              V.B.                 McLaren – Mercedes         + 1 m 20,821 s

10. Felipe Massa                Bra.                 Ferrari                                 + 1 m 29,263 s

 

Najhitrejši krog dirke: Mark Webber (44.), 1 m 34,587 s, povprečna hitrost 221,015 km/h

 

Vrstni red za svetovno prvenstvo dirkačev:                                                                      

  1. Sebastian Vettel               Red Bull – Renault                 Nemčija                                 297

  2. Fernando Alonso               Ferrari                                     Španija                                   207

  3. Kimi Räikkönen                Lotus – Renault                      Finska                                    177

  4. Lewis Hamilton                 Mercedes                                Velika Britanija                       161

  5. Mark Webber                    Red Bull – Renault                 Avstralija                               148

  6. Nico Rosberg                    Mercedes                                Nemčija                                  126

  7. Felipe Massa                     Ferrari                                     Brazilija                                  90

  8. Romain Grosjean             Lotus – Renault                      Francija                                 87         

  9. Jenson Button                   McLaren – Mercedes              Velika Britanija                       60

10. Nico Hülkenberg               Sauber – Ferrari                      Nemčija                                  39

Vrstni red za svetovno prvenstvo konstruktorjev:                                                              

  1. Red Bull Racing – Renault                                   Avstrija                                             445

  2. Ferrari                                                                Italija                                                       297

  3. Mercedes                                                           Nemčija                                                287

  4. Lotus – Renault                                                 Velika Britanija                                    264

  5. McLaren – Mercedes                                         Velika Britanija                                     83

  6. Force India – Mercedes                                     Indija                                                       62

  7. Sauber – Ferrari                                                 Švica                                                       45

  8. Scuderia Torro Rosso – Ferrari                           Italija                                                       31

  9. Williams – Renault                                            Velika Britanija                                    1

10. Marussia – Cosworth                                           Rusija                                                      0

11. Caterham – Renault                                          Malezija                                               0 

Spored dirk za letošnje svetovno prvenstvo formule 1:

  1. VN Avstralije                          Melbourne                                   17. marec

  2. VN Malezije                           Sepang                                        24. marec

  3. VN Kitajske                            Šanghaj                                       14. april

  4. VN Bahrajna                          Manama                                       21. april

  5. VN Španije                            Barcelona                                    12. maj

  6. VN Monaka                            Monte Carlo                                 26. maj

  7. VN Kanade                            Montreal                                      9. junij

  8. VN Velike Britanije                Silverstone                                  30. junij

  9. VN Nemčije                            Nürburgring                                  7. julij

10. VN Madžarske                        Budimpešta                                  28. julij

11. VN Belgije                             Spa-Francorchamps                     25. avgust

12. VN Italije                                Monza                                          8. september

13. VN Singapurja                       Singapur                                      22. september     

14. VN Južne Koreje                    Jeongam                                      6. oktober

15. VN Japonske                         Suzuka                                        13. oktober

16. VN Indije                               Delhi                                            27. oktober

17. VN Abu Dabija                       Jas Marina                                   3. november

18. VN ZDA                                  Austin                                          17. november

19. VN Brazilije                           Interlagos                                     24. november