Video: Kako je Rok Turk dobil Saturnus-Velenje 2015

Avtomobilizem, Reli, Šport

Nastop z dirkalnikom razreda R5 je za Roka Turka pomenil svojevrsten izziv, saj je bil to prvi nastop slovenskega voznika z dirkalnikom najvišjega razreda. Že v petek popoldan se je Rok skupaj s sovoznico Blanko Kacin pogumno spopadel z uvodno hitrostno preizkušnjo kot uvod v 155 kilometrov dolg Saturnus rally Velenje. Njun dirkalnik, Peugeot 208 […]

Nastop z dirkalnikom razreda R5 je za Roka Turka pomenil svojevrsten izziv, saj je bil to prvi nastop slovenskega voznika z dirkalnikom najvišjega razreda. Že v petek popoldan se je Rok skupaj s sovoznico Blanko Kacin pogumno spopadel z uvodno hitrostno preizkušnjo kot uvod v 155 kilometrov dolg Saturnus rally Velenje.

Sat-3195

Njun dirkalnik, Peugeot 208 T16, ki ga poganja 1,6 litrski turbo motor, katerega moč 280 konjev se prenaša preko petstopenjskega sekvenčnega menjalnika na vsa štiri kolesa, je bil prava popestritev rallyja: “To je pravi dirkalnik najvišjega razreda. Pospeški so res izjemni, delovanje podvozja je impresivno. V uvodnih kilometrih sem se še malo privajal na dirkalnik, potem pa iz ovinka v ovinek bolj užival!”

Rally, ki je štel tudi za FIA evropski rally pokal, je postregel z močno domačo in tujo konkurenco, boj za zmago pa se je odvijal že vse od zgodnjega sobotnega jutra. Rok in Blanka sta se na vodilno pozicijo prebila na šesti hitrostni preizkušnji, njunega zmagovalnega ritma pa ni zmotila niti popoldanska ploha. V cilj zadnje, šestnajste hitrostne preizkušnje, sta pripeljala z lepo prednostjo pred vso konkurenco in zasluženo slavila zmago!

Sat-3925

Svojega veselja nad zanj premierno zmago na reliju za slovensko državno prvenstvo, v cilju Rok ni mogel skrivati: “Odličen rezultat in veliko veselje, da nam je uspelo izpeljati projekt dirkalnika R5, pri katerem so sodelovali Peugeot Sport, Peugeot Slovenija, Peugeot financiranje, Total in Zveza za avto šport Slovenije AŠ 2005. Hvala vsem skupaj, hvala navijačem ter seveda hvala celotni ekipi, s katero smo dosegli odličen uspeh!”