Peter Podlunšek četrti v Rovinju

Šport

Naš vrhunski pilot Peter Podlunšek je na tretji, tehnično najzahtevnejši dirki v sezoni, nabral pet kazenskih točk ali, prevedeno v čas, pet sekund časovnega pribitka, a se kljub temu domov vrača s četrtim mestom in veliko željo po stopničkah v Budimpešti 5. julija. Peter s svojo predstavo seveda ni najbolj zadovoljen, saj je pred domačo […]

Naš vrhunski pilot Peter Podlunšek je na tretji, tehnično najzahtevnejši dirki v sezoni, nabral pet kazenskih točk ali, prevedeno v čas, pet sekund časovnega pribitka, a se kljub temu domov vrača s četrtim mestom in veliko željo po stopničkah v Budimpešti 5. julija.

Peter s svojo predstavo seveda ni najbolj zadovoljen, saj je pred domačo publiko računal na stopničke, je pa kljub temu vesel, ker je dokazal, da je lahko izjemno hiter in vsekakor sposoben letenja za zmago. Takoj po pristanku je povedal:

KRX_9554

“Vikend ni šel čisto po mojih načrtih, zato tudi rezultat ni takšen, kot bi si ga želel. Čas je seveda takšen, kot sem ga sposoben, dve napaki pa sta mi tako kot že na Japonskem preprečili, da bi stopil na zmagovalni oder. Upam, da se mi bo v Budimpešti končno vse sestavilo in rezultat ne bo izostal. Napaki, kot sem ju naredil danes, ko sem zadel pilon in pod nepravilnim kotom kril vstopil med vrata, sta posledica moje odločitve, da grem na tej tekmi na nož. Linija je bila dobra, zelo ostra, a žal je veter odigral svoje in napaki sta se zgodili, kot bi mignil. A to je šport, žoga je okrogla in gremo dalje.”

Zmagovalec pokala Challenger je postal hladnokrvni Šved Daniel Ryfa, ki je ves teden letel izjemno konstantno. Na stopničke sta stopila še Francoz Brageot in zmagovalec dirke v Abu Dabiju, Čilenec Cristian Bolton.

Peter Podlunsek red bull air race 2014

Veliki zmagovalec razreda Master je postal avstrijski pilot in ekstremni športnik Hannes Arch. Na drugo mesto se je zavihtel vedno boljši Čeh Martin Šonka, najbolj lačen zmage, vojaški pilot iz Avstralije Matt Hall, pa je bil tretji.

Zdaj se eskadrilja najboljši pilotov na svetu 4. in 5. julija seli v Budimpešto, kjer bo letela nad Donavo in pred parlamentom. Politika z njihovim letenjem nima nobene zveze, bodo pa – tako kot vedno – odločili znanje, natančnost in želja po zmagi.