Več kot tretjina voznikov se vozi z obrabljenimi pnevmatikami

Zanimivosti

Za varnost na cesti so ključnega pomena redno vzdrževane pnevmatike, vendar ta podatek vozniki pogosto zavedno zanemarijo. Nedavna raziskava podjetja Goodyear Dunlop Evropa o poznavanju varnosti v cestnem prometu je namreč pokazala, da se vozniki sicer zavedajo pomembnosti dobro ohranjenih pnevmatik, vendar jim ne posvečajo potrebne pozornosti. Podatki TÜV SÜD Automotive pa kažejo, da kljub […]

Za varnost na cesti so ključnega pomena redno vzdrževane pnevmatike, vendar ta podatek vozniki pogosto zavedno zanemarijo. Nedavna raziskava podjetja Goodyear Dunlop Evropa o poznavanju varnosti v cestnem prometu je namreč pokazala, da se vozniki sicer zavedajo pomembnosti dobro ohranjenih pnevmatik, vendar jim ne posvečajo potrebne pozornosti.

Podatki TÜV SÜD Automotive pa kažejo, da kljub temu, da 82 odstotkov voznikov trdi, da skrbijo za svoja vozila, jih 44 odstotkov ne ve, da je potrebno redno preverjati tlak v pnevmatikah. Poleg tega pa jih kar 37 odstotkov voznikov priznava, da se zavedno vozijo z obrabljenimi pnevmatikami.

prazne-pnevmatike

Podatek je skrb vzbujajoč, saj z izbiro pravih pnevmatik in primerno skrbjo, pomembno vplivamo na varnost v cestnem prometu. Pri tem pa je pomemben tudi podatek TÜV SÜD Automotive, da se visoko kakovostna pnevmatika precej razlikuje od pnevmatike nižje kakovosti, to pa je še posebej izrazito, ko gre za zavorno pot.