V Murski Soboti nov bencinski servis Petrola

Poslovno

Družba Petrol je na Panonski ulici 5 v Murski Soboti, z dejanjem otvoritve slavnostnega rezanja traku, tudi simbolno predala v uporabo nov bencinski servis Petrol Murska Sobota – Plese. Nov bencinski servis v Murski Soboti je 317 v mreži bencinskih servisov Petrola v Sloveniji, na ravni skupine Petrol, ki v Jugovzhodni Evropi s prodajnimi mesti […]

Družba Petrol je na Panonski ulici 5 v Murski Soboti, z dejanjem otvoritve slavnostnega rezanja traku, tudi simbolno predala v uporabo nov bencinski servis Petrol Murska Sobota – Plese.

Nov bencinski servis v Murski Soboti je 317 v mreži bencinskih servisov Petrola v Sloveniji, na ravni skupine Petrol, ki v Jugovzhodni Evropi s prodajnimi mesti posluje na sedmih trgih, pa 484.

Investicija v gradnjo bencinskega servisa je znašala 1,7 milijona evrov. Nova pridobitev nadomešča pred dvema letoma za namene razširitve podvoza za železniško progo Pragersko – Hodoš porušen Petrolov bencinski servis na lokaciji Cankarjeva 4, ki je bil obenem tudi dotrajan. Nov objekt Petrola na Panonski ulici 5 je, v nasprotju s porušenim, moderne arhitekture, zgrajen po najnovejših smernicah trajnostne, energetsko učinkovite gradnje. Objekt je med drugim ogrevan s toplotno črpalko zrak – voda.

Prodajno mesto z najširšo ponudbo

Nov bencinski servis Petrol Murska Sobota – Plese, ki se nahaja na Panonski ulici 5 v smeri proti centru mesta, je prodajno mesto z najširšo ponudbo, z non-stop obratovalnim časom. Poleg raznovrstne ponudbe trgovskega blaga, ki ga ponujajo v trgovini Hip-Hop, in ponudbe Kave na poti ter vseh obstoječih priročnih storitev Petrola, kot so plačevanje položnic, poštne storitve, pisarna na poti, idr., storitve bogatijo tudi s ponudbo udobne okrepčevalnice.

Matjaž Šifkovič, direktor Petrolove Organizacije in upravljanja prodajnega mesta je na odprtju dejal:

»Verjamem, da bo nov bencinski servis v Murski Soboti prinesel mnogo zadovoljstva vsem uporabnikom, predvsem okoliškim prebivalcem, hkrati pa se že veselimo še globljega sodelovanja s tukajšnjo lokalno skupnostjo.«

Direktor Petrolove Maloprodaje v vzhodni Sloveniji Stanko Rak, je ob simbolni predaji ključa novega bencinskega servisa v roke poslovodji Alešu Bagoli in ekipi 10 zaposlenih dejal:

»Za lokacijo tega bencinskega servisa že danes vemo, da je dobro obiskana. V preteklih dveh mesecih kar je odprta se že ponaša z odličnimi rezultati, med drugim kot zanimivost za začetniško mesečno raven tudi s preko 1.000 prodanih skodelic priljubljene Kave na poti. To pa dosegamo tudi zaradi odlične ekipe prodajalcev, z vedrimi in simpatičnimi sodelavci, ki so danes tu zaposleni.«

Živimo skupaj

Živimo skupaj je krovno ime za Petrolovo zavezo k družbeni odgovornosti, tako k pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo, kot k spodbujanju ustvarjalnosti in opozarjanju na sočutje do sočloveka. Ker družbeno odgovornost v skupini Petrol vidijo kot zavezo pri sodelovanju z okoljem v katerem delujejo in poslujejo, so v sklopu odprtja, v krepitvi odnosov z lokalno skupnostjo, podarili ček prijaznosti v znesku 1.000 evrov Kriznemu centru za mlade Murska Sobota. Predstavniku centra Jožetu Hrovatu sta ga predala predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik in župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek.

PETROL-BS-Murska-Sobota07

Po zaključku otvoritve so zavezo Živimo skupaj oplemenitili še z dejanjem korporativnega prostovoljstva, ki v tem tednu poteka pod okriljem projekta Vračamo družbi. Deset Petrolovk in Petrolovcev, med njimi tudi predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik, je v Medgeneracijskem skupnostnem centru Hiša Sadeži družbe Murska Sobota uporabnikom hiše bivanje in druženje v njem polepšala z dejanjem beljenja hodnikov in premaza betonskih tal. Del ekipe prostovoljcev je prišlo tudi iz vrst zaposlenih iz bencinskega servisa Murska Sobota -Plese.