Rok Turk z dirkalnikom Peugeot 208 T16 na Croatia rally

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Lanskoletno presenečenje na rallyju v hrvaški Istri, ko se je Rok Turk z dirkalnikom razreda R2 v zahtevnih razmerah in proti konkurentom v močnejših dirkalnikih uspešno boril vse do cilja, kjer je slavil zmago za FIA evropski rally pokal, je vsekakor ostalo v spominu mnogih navijačev in vseh, ki spremljajo ta atraktiven in nadvse zanimiv […]

Lanskoletno presenečenje na rallyju v hrvaški Istri, ko se je Rok Turk z dirkalnikom razreda R2 v zahtevnih razmerah in proti konkurentom v močnejših dirkalnikih uspešno boril vse do cilja, kjer je slavil zmago za FIA evropski rally pokal, je vsekakor ostalo v spominu mnogih navijačev in vseh, ki spremljajo ta atraktiven in nadvse zanimiv šport. Rok se na Croatia rally podaja tudi letos, tokrat še z močnejšim orožjem – s Peugeotom 208 T16 razreda R5.

Dirkalnik s pogonom na vsa štiri kolesa, z 280 konjskimi močmi v 1,6 litrskem turbo motorju in s petstopenjskim sekvenčnim menjalnikom je Rok letos spomladi premierno vozil že na Saturnus rallyju Velenje, kjer je skupaj z Blanko Kacin zabeležil prvo zmago za državno prvenstvo Slovenije. Croatia rally, ki bo na sporedu ta konec tedna od 1. do 3. oktobra, bo poleg FIA evropskega rally pokala letos štel tudi za točke državnega prvenstva Slovenije. Tako kot že na zadnjih nekaj uspešno odpeljanih rallyjih v preteklem mesecu bo Roku s sovozniškega sedeža zapiske brala Martina Lazar.

Peugeot 208 T16

Peugeot 208 T16 je že zabeležil zmago na reliju Saturnus-Velenje

Rok se zaveda, da bo tudi letos konkurenca na Croatia rallyju močna ter da se obeta zanimiv rally: “Veselim se ponovnega dirkanja s Peugeotovim najmočnejšim dirkalnikom. Že v Velenju, ko smo skupaj z ekipo OPV najeli dirkalnik pri italijanskem Friulmotor, smo lahko videli za kakšen odličen dirkalnik gre. Zahtevne hitrostne preizkušnje Croatia rallyja bodo vsekakor velik izziv in že komaj čakam, da se jih lotim.” Roka in Martino v petek ter soboto čaka kar 192 dirkaških kilometrov, rally s hitrostnimi preizkušnjami od Poreča do Buzeta pa se lahko vsako leto pohvali tudi z obiskom velikega števila gledalcev in navijačev, ki ustvarijo odlično vzdušje. Verjamemo, da bo tako tudi letos!