Tudi v Nemčiji Gerčarju ni šlo vse po načrtih

Motociklizem, Šport

Na drugi dirki letošnjega prvenstva ADAC MX Masters v nemškem Jauerju je Klemen Gerčar ostal brez točk. V prvi dirki je padel, a nato napredoval do 23. mesta, na drugi mu je v roko priletel kamen in je moral odstopiti. Klemen Gerčar je na preizkušnji v Nemčiji računal na boljši uvrstitvi kot sta bili 23. […]

Na drugi dirki letošnjega prvenstva ADAC MX Masters v nemškem Jauerju je Klemen Gerčar ostal brez točk. V prvi dirki je padel, a nato napredoval do 23. mesta, na drugi mu je v roko priletel kamen in je moral odstopiti.

Klemen Gerčar je na preizkušnji v Nemčiji računal na boljši uvrstitvi kot sta bili 23. mesto v prvi vožnji in odstop v drugi. Ponovno ga je spremljalo tudi veliko smole, a tudi ta je del dirk v motokrosu. V prvi vožnji je dobro startal, se vozil med najboljšimi desetimi, potem pa napravil napako in padel »Motocikel sem imel na takem mestu, da sem moral počakati, da so se mimo odpeljali vsi tekmeci, preden sem ga lahko pobral. Poleg tega je bilo vse blatno in mi je je potem roka stalno drsela z ročk in nisem mogel trdno držati krmila. V drugi vožnji ponovno start ni bil slab, a je spet bila smola tista, ki me je ustavila. V tretjem krogu mi je v roko priletel večji kamen, zato skoraj nisem več čutil prstov, roka je bila mravljinčasta, trudil sem se, kolikor sem lahko, a potem nisem mogel več varno voziti. Nisem hotel tvegati še enega padca, zato sem odstopil, saj so bile bolečine v prstih premočne,« je po dirki povedal Klemen.

2015_Klemen Gercar 2015_2_foto Peter Vasle mxdoseKot je sam dodal, je šlo ta konec tedna narobe veliko stvari, steza je bila zanj sicer povsem nova, kar nekaj treningov je potreboval, da jo je bolje spoznal: »Rezultati niso taki, kakršne sem pričakoval, moram povedati iskreno. Čakam na dober rezultat, tudi na nekaj sreče, letos me smola spremlja na vsakem koraku.«

Klemen Gerčar se s člani ekipe 62 Motosport zdaj odpravlja neposredno v Španijo, kjer bo v bližini Madrida naslednji konec tedna dirka za prvenstvo MXGP. »Tam mi je do sedaj steza ustrezala, bolje jo poznam, rezultati so bili tam dobri, zato računam, da bodo tudi to pot,« je še dodal Klemen.