Premrl tudi na Rallyu Opatija še ni našel prave forme

Avtomobilizem, Reli, Šport

24. Rally Opatija, ki je štel tudi za Mitropa pokal se je odvijal 1. in 2. maja 2015. Relija se je udeležila tudi posadka G. Premrl/G. Brešer z vozilom DS3 R3T . Pričakovanja Grege so bila velika, kljub težavam, ki ga spremljajo vse od začetka tekmovalne sezone. Temeljila so predvsem na lanskoletnih odličnih vožnjah na […]

24. Rally Opatija, ki je štel tudi za Mitropa pokal se je odvijal 1. in 2. maja 2015. Relija se je udeležila tudi posadka G. Premrl/G. Brešer z vozilom DS3 R3T . Pričakovanja Grege so bila velika, kljub težavam, ki ga spremljajo vse od začetka tekmovalne sezone. Temeljila so predvsem na lanskoletnih odličnih vožnjah na tem reliju.

Opa-4025

V petek popoldne ko so bile na sporedu prvi dve hitrostni preizkušnji so se vremenske napovedi uresničile in začelo je deževati. Grega je prvo preizkušnjo odpeljal solidno, drugo pa preveč rezervirano. Zaostanek je bil malce večji od planiranega, vendar še nič usodnega. Reli se je odločal šele naslednji dan saj je bilo na sporedu še skoraj 100 km hitrostnih preizkušenj.

Opa-2624

V soboto je prenehalo deževati in obetal se je lep in zanimiv reli. Grega je zopet vozil dokaj rezervirano, kljub temu pa je imel do predzadnje hitrostne preizkušnje v rokah skupno deveto mesto, drugo v razredu R3 in četrto v Mitropa pokalu. Kot vse letošnje relije pa brez smole očitno ne gre. Na predzadnji hitrostni preizkušnji sta Grega in Gregor prebila pnevmatiko, s tem izgubila dobrih pet minut in dober rezultat je splaval po vodi. Grega očitno še vedno ne zaupa dovolj dirkalniku in nikakor ne najde pravih občutkov. Kljub vsem težavam pa je dirkalnik letos prvič prečkal ciljno rampo skoraj nepoškodovan. Glede na to, da je naslednji reli šele konec meseca, bodo ta čas izkoristili za čim boljšo pripravo tako dirkalnika kot tudi Grege, ki potrebuje predvsem trening ( kilometre ), da pridobi nazaj občutke iz konca lanske sezone.
”Pred samim relijem sem imel dober občutek, kajti lansko leto sem na tem reliju prikazal dobre vožnje in zato so bila pričakovanja še toliko večja. V petek sem obe HP odpeljal preveč previdno, sem se pa nadejal boljših voženj v soboto. V soboto se je že po uvodni HP pojavil občutek nesigurnosti. Smola me pa še kar spremlja, saj sem na 7. HP prebil gumo in s tem dober rezultat.

Opa-0752

Sedaj je slab mesec premora, ki mi bo še kako prav prišel, da pozabim na slab začetek sezone. Srčno upam, da bom na naslednjem reliju že pokazal pravi obraz in vožnje, katerih sem sposoben,” je izjavil Grega na cilju relija.