To je novi toyota yaris

Aktualno, Novosti

Toyota je predstavila novo generacijo malčka, ki bo uporabljal tudi povsem novo generacijo varčnega hibridnega pogona. Leta 2000 predstavljeni yaris je po svetu v skoraj dveh desetletjih našel kar štiri milijone kupcev. Nova, četrta generacija, bo prilagojena za aktualne izzive časa, v katerih izdelavo avtov diktirajo želje kupcev po atraktivnem in pametnem avtu na eni, […]

Toyota je predstavila novo generacijo malčka, ki bo uporabljal tudi povsem novo generacijo varčnega hibridnega pogona.

Leta 2000 predstavljeni yaris je po svetu v skoraj dveh desetletjih našel kar štiri milijone kupcev. Nova, četrta generacija, bo prilagojena za aktualne izzive časa, v katerih izdelavo avtov diktirajo želje kupcev po atraktivnem in pametnem avtu na eni, ter ostre okoljske smernice na drugi strani. Yaris je postavljen na novo TNGA arhitekturo, posebej prilagojeno novi generaciji manjših avtov. Odlikujejo jo posebne ojačitve na bistvenih mestih in želja po neposrednem odzivu na volanske ukaze. Novo je vzmetenje, zadaj uporabljajo posodobljen torzijski drog. Rezultat naj bi bil boljša lega, a udobnejša vožnja.

Ena najbolj zanimivih lastnosti novega yarisa bo njegova dolžina, saj bo s 3,94 metra celo krajši od predhodnika. Zmanjševanje pa je v B razredu malčkov nekaj, česar res nismo vajeni. Hkrati je nekoliko nižji in širši. Izgled je glede na prve fotografije zelo dinamičen, poudarek bo očitno na dvobarvnih karoserijah.

Notranjost bo sodobna, iz višjih razredov bo med malčke prinesel nekaj zanimivih tehnologij, recimo HUD projekcijo podatkov na steklo. Sedenje v notranosti bo znižano za več kot tri centimetre, da bo položaj za volanom bolj “vozniški”, znižali so tudi težišče. Poudarek bo na dobrih materialih. Podatkov o prostornosti prtljažnika pri tovarni še niso sporočili.