Tik pred 19. GHD Petrol Iliriska Bistrica

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

“Nadejamo se, da se bo zmerno optimistična vremenska napoved uresničila, saj bi to odločilno prispevalo k športni kakovosti prireditve in množičnemu obisku gledalcev, kar bi nam za nameček olajšalo tudi finančno pokriti projekt, katerega proračun znaša okroglo 80.000 evrov,” je – potem ko je na kratko povzel historiat dirke in razloge, ki so AŠ 2005 spodbudili, da je prevzela organizacijo letošnje dirke – je na konferenci za novinarje poudaril Šuster.

“Nadejamo se, da se bo zmerno optimistična vremenska napoved uresničila, saj bi to odločilno prispevalo k športni kakovosti prireditve in množičnemu obisku gledalcev, kar bi nam za nameček olajšalo tudi finančno pokriti projekt, katerega proračun znaša okroglo 80.000 evrov,” je – potem ko je na kratko povzel historiat dirke in razloge, ki so AŠ 2005 spodbudili, da je prevzela organizacijo letošnje dirke – je na konferenci za novinarje poudaril Dagmar Šuster, predsednik prireditvenega odbora 19. GHD Petrol Iliriska Bistrica 2013.

Spomnil je tudi, da je AŠ 2005 slovensko mednarodno avtomobilistično prireditev najvišje ravni, ki skupaj z evropskima pokalnima GHD Lućine in Gorjanci tvori tudi v FIA upoštevanja vreden trojček, z več možnimi termini prijavila mednarodni federaciji tudi za prihodnje leto (2014).

Približno 28 bo nastopajočih v prototipih in formulah.

Približno 28 bo nastopajočih v prototipih in formulah.

“Prijavilo se je nekaj čez 120 tekmovalcev, med katerimi je tudi vodilni v razvrstitvi za EP in rekorder okroglo 5000 m dolge proge med Il. Bistrico in Šembijami Simone Faggioli in seveda Aleš Prek, evropski gorski prvak leta 2011. To je sicer nekaj manj kot lani, predvsem na račun manj številčne udeležbe italijanskih voznikov, ki imajo obenem v Rietiju za nekatere voznike pomebno domačo dirko. Vendar pa bodo tekmovalne preizkušnje za nas prav zaradi optimalnega števila tekmovalcev tehnično in časovno bolj obvladljive in za gledalce zato še bolj zanimive,” je še pristavil Šuster, ki ga je s podrobnostmi dopolnil direktor dirke Ferdo Poberžnik.

Program, seznam prijavljenih tekmovalcev in druge informacije ter podrobnosti so na voljo na spletni strani www.ghd-ilirskabistrica.com.

V spodnjem videu pa onboard proge s perspektive Vladimirja Stankoviča, ki sicer letos ne bo nastopil na dirki.