Kovačevič slavil na #GpEnaA

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

V soboto, 24. avgusta 2013, se je na Brnčičevi v Črnučah na Telemachovi progi Pro Karting Slovenija odvila prva amaterska dirka z imenom Grand Prix EnaA.com.

V soboto, 24. avgusta 2013, se je na Brnčičevi v Črnučah na Telemachovi progi Pro Karting Slovenija odvila prva amaterska dirka z imenom Grand Prix EnaA.com.

Zbralo se je 24 tekmovalcev in precej navijačev, ki so spremljali napete in izenačene boje s tisočinkami sekunde na nekoliko več kot 400 metrski progi, ki kot priznavajo strokovnjaki in izkušeni vozniki ni lahka. Ta proga zahteva namreč veliko mero koncentracije, odločnosti in natančnosti, da lahko dosežeš najboljši čas. To je še toliko težje doseči med tekmovanjem, ko se zberejo na kupu precej podobno hitri vozniki.

gpenaa 2013 avgust enaa.com

gpenaa 2013 aleksandar kovačevič

Aleksandar Kovačevič med eno izmed njegovih hitrih voženj.

Po prvem treningu je postalo jasno, da je težko napovedovati zmagovalca, saj je bilo favoritov preprosto preveč. Med moško konkurenco je zelo izstopala tudi edina ženska predstavnica Maša Popovič. Ne le zaradi lepega simpatičnega izgleda, temveč tudi zaradi hitrih časov. Po skupaj treh odpeljanih vožnjah je pritisk narasel do vrhunca. V Super Finale se je uvrstilo le pet najhitrejših v tretji vožnji.

Najboljši čas in s tem zmago na 1. Grand Prix EnaA.com je dosegel Aleksandar Kovačevič pred Iztokom Janičijevičem in Simonom Repovžem. Z največjim zadovoljstvom so se zasluženo po dirki zalili s šampanjcem Istenič.

partnerji dogodka 2013 gpena

Super Finale rezultati #GpEnaA:

1. Aleksandar Kovačevič
2. Iztok Janičijevič
3. Simon Repovž
4. Nejc Kogovšek
5. Samo Golobič
Najhitrejša voznica: Maša Popovič

Za varnostni avtomobil

Za varnostni avtomobil je poskrbel AS Domžale z vrtnim traktorjem znamke Honda.

Zmaga pa ni bila zgolj prestižen naslov, saj je zmagovalec prejel še bon v vrednosti 150 evrov za nakup avtokozmetike v RDO trgovini v BTC ter še tablični računalnik TRACER OVOLITE GP z velikostjo zaslona 7 inčev! Za 2. mesto si je Iztok Janičijevič privozil bon v vrednosti 150 evrov za nakup avtokozmetike v RDO trgovini ter Simon Repovž za 60 evrov. Ostali so prejeli tolažilno nagrado zaščito proti soncu za vetrobransko steklo. Za vse skupaj pa je poskrbel Manner, ki je poskrbel da nikomur ni padel nivo sladkorja v krvi.

Vladimir Stankovič, vodja karting proge in izkušeni uspešni dirkač s formulo, je bil nad dogodkom vidno navdušen in že komaj čaka na ponovitev.