Študija Twin up! – plug-in hibrid za mesto

Aktualno, Novosti, Saloni

Volkswagen na avtomobilskem salonu v Tokiu je predstavil študijo twin up! Štirisedežnik s priključnim (plug-in) hibridnim sistemom pri kombinirani vožnji porabi 1,1 l goriva na 100 km.

Volkswagen na avtomobilskem salonu v Tokiu je predstavil študijo twin up! Štirisedežnik s priključnim (plug-in) hibridnim sistemom pri kombinirani vožnji porabi 1,1 l goriva na 100 km.

Evropski avtomobilski proizvajalec svoji paleti modelov nenehno dodaja izvedbe z alternativnim pogonom. Na najpomembnejšem azijskem avtomobilskem salonu v Tokiu je Volkswagen predstavil študijo twin up! – priključni hibrid iz družine uspešnega urbanega modela up! Nekateri deli pogonskega sistema (dizelski motor, elektromotor in menjalnik z dvojno sklopko (DSG)) so pri tej štirisedežni izvedbi enaki kot pri najvarčnejšem avtomobilu na svetu – XL1.

studija twin up prikljucni plug-in hibridV sprednjem delu vozila twin up! je vgrajena pogonska enota s sistemsko močjo 55 kW. Enoto sestavljajo 0,8-litrski motor TDI (35 kW), elektromotor (35 kW), 7-stopenjski menjalnik DSG in krmilna elektronika. Zadaj, pod zadnjo sedežno klopjo in prtljažnikom, se nahaja “sistem rezervoarjev”: litij-ionska baterija (kapaciteta: 8,6 kWh) skupaj z 12-voltno baterijo (akumulatorjem) in rezervoarjem za gorivo (prostornina: 33 l). Volkswagen twin up! zaradi tovrstne zasnove pri kombinirani vožnji porabi 1,1 l goriva na 100 km (po novem evropskem voznem ciklusu), kar ustreza emisiji samo 27 g CO2 na km. Povsem brez emisij prevozi 50 km, ob tem pa se lahko še vedno pohvali z dobrimi voznimi zmogljivostmi: iz mirovanja lahko v 8,8 sekunde pospeši na 60 km/h, pri pogonu izključno na elektromotor pa največja hitrost znaša 125 km/h. S komponentami priključnega pogona doseže v hibridnem načinu delovanja največjo hitrost 140 km/h in navor 215 Nm, kar je za mali avtomobil veliko. Voznik se sam odloča, kdaj in kje se bo s svojim twin up! vozil izključno na elektromotor – le pritisniti mora na tipko za elektropogon.

Volkswagnova študija je v Tokiu bila na ogled v ekskluzivni izvedbi z bleščeče belim efektnim lakom “sparkling white”, ki zaradi dodanih modrih steklenih snežink
(“glasflakes”) ustvari učinek spremenljivosti. Notranjost je svetla in prijazna, v njej pa prevladuje oprema v barvi “ceramic”.