Storitev nujne pomoči OnStar

Zanimivosti

Opel je z udeležbo na letošnji konferenci “eCall Days Germany”, od 16. do 18. septembra v Berlinu, potrdil odločenost in ambicijo, da postane wswn vodilnih na področju povezanosti v avtomobilu.  Od začetka leta 2015 dalje Opel na izbranih evropskih trgih načrtuje vključitev storitev digitalnega povezovanja OnStar v osebne avtomobile znamke. S samodejnim odzivom na nezgodo (ACR) […]

Opel je z udeležbo na letošnji konferenci “eCall Days Germany”, od 16. do 18. septembra v Berlinu, potrdil odločenost in ambicijo, da postane wswn vodilnih na področju povezanosti v avtomobilu. 

Od začetka leta 2015 dalje Opel na izbranih evropskih trgih načrtuje vključitev storitev digitalnega povezovanja OnStar v osebne avtomobile znamke.

S samodejnim odzivom na nezgodo (ACR) sistem OnStar neposredno po trku samodejno poveže vozilo s posebej usposobljenim svetovalcem takoj, ko zazna nesrečo. Če voznik, oziroma potniki zahtevajo pomoč, oziroma ne odgovorijo, operater nemudoma pošlje reševalce na kraj dogodka.

Opel-OnStar_Kako-deluje

Poleg ACR nudi sistem OnStar še dodatno pomoč, oziroma podporo. S storitvijo pomoči v nujnih primerih je klic za pomoč vozniku, oziroma drugim udeležencem v prometu mogoče sprožiti s preprostim pritiskom, na temu namenjenemu stikalu v avtomobilu. Klic ima prioriteto pri posebej usposobljenih svetovalcih storitve OnStar. Ti se povežejo z gasilci, policijo in osebjem za nujno medicinsko pomoč in jih napotijo oziroma usmerjajo do avtomobila.

OnStar je vodilni ponudnik varnostnih storitev v globalnem merilu. Tovrstne rešitve so svojevrstna dodana vrednost storitvam mobilnosti in naprednih informacijskim tehnologijam, ki jih zagotavlja sistem. OnStar trenutno že povezuje približno sedem milijonov uporabnikov v ZDA, Kanadi, Mehiki in na Kitajskem.

 V okviru mreže OnStar deluje specializirano osebje 24 ur na dan, sedem dni na teden, 365 dni v letu. V povprečju sprejme sistem OnStar dva klica vsako sekundo, oziroma 185.000 klicev na dan. Ob tem se samodejno odzove na približno 100.000 klicev v sili, od tega na 5000 pozivov sproženih ob trkih po vsem svet v enem mesecu.  Sočasno z uvedbo sistema OnStar, bo Opel v Evropi začel avtomobile opremljati tudi s sistemom 4G LTE, s katerim bo avto postal dostopna točka zmogljive Wi-Fi povezave, s katero bo mogoče povezati vse tja do sedem mobilnih naprav.