Štirje novi modeli iz družine 911 Carrera

Novosti

Porsche na trg pošilja drugo generacijo modela 911 Carrera GTS. Štirje modeli Coupé in Cabriolet, oba v izvedbi s pogonom zadaj in štirikolesnim pogonom premoščata vrzel med 911 Carrero S in optimiranim cestnim dirkalnikom 911 GT3. 430 KM (316 kW) moči, paket Sport Chrono in aktivni sistem blaženja PASM z deset milimetrov nižjo lego karoserije, […]

Porsche na trg pošilja drugo generacijo modela 911 Carrera GTS. Štirje modeli Coupé in Cabriolet, oba v izvedbi s pogonom zadaj in štirikolesnim pogonom premoščata vrzel med 911 Carrero S in optimiranim cestnim dirkalnikom 911 GT3.

430 KM (316 kW) moči, paket Sport Chrono in aktivni sistem blaženja PASM z deset milimetrov nižjo lego karoserije, to je le nekaj tehničnih sestavin, ki zagotav­ljajo večjo vozno dinamiko in večji užitek v vožnji. Eden od rezultatov večje učinkovi­tosti so hitrejši pospeški in višje končne hitrosti, pri čemer je poraba ostala nespremen­jena oz. na nivoju modelov S. V kombinaciji s Porschejevim menjalnikom z dvojno sklopko PDK pospeši 911 Carrera GTS od nič do 100 kilometrov v rekordnem času 4,0 sekunde (Cabrio: 4,2 sekunde). Končna hitrost pri vseh modelih GTS presega 300 km/h, rekorder pa je s 306 km/h Coupé z ročnim menjalnikom in pogonom na zadnji kolesni par.

novi-carrera-modeli

Novi vrhunski modeli so upoštevajoč opremljenost tudi cenovno privlačni. V serijsko opremo je vključena vrsta postavk, kot so denimo biksenonski žarometi s sistemom Porsche Dynamic Light System (PDLS) in športni izpušni sistem za nezamenljiv GTS-ovski zvok motorja. Voznik in sovoznik se bosta odlično počutila v ekskluzivni notranjosti s športnimi sedeži, ki so oblazinjeni z usnjem, njihov sredinski del pa je tako kot pri drugih Porschejevih modelih GTS oblečen v alkantaro.

Novi modeli iz serije 911 se z zunanjim videzom, tako kot vse Porschejeve izvedbe GTS, jasno razlikujejo od drugih modelov Carrera. Vsi imajo karoserijo tipa 911  Carrera 4 z močno  razširjenima  kolesnima  ohišjema na  zadnji premi  in širokim kolotekom. Poleg tega so serijsko opremljeni z 20-palčnimi platišči s centralnim zaklepom, ki so ekskluzivno lakirana v matirani črni barvi. Sprednjem delu dajejo pečat posebna obloga in zatemnjeni biksenonski žarometi. Črno lakirane letvice na specifični GTS-ovski odprtini za zajemanje zraka in črno kromirane izpušne cevi pa so značilnosti zadnjega dela.

Družina 911 Carrera sedaj skupaj z novimi vrhunskimi modeli obsega dvanajst športnih avtomobilov v treh zmogljivostnih kategorijah, v izvedbah Coupé in Cabriolet, s pogonom zadaj in štirikolesnim pogonom. Modeli 911 Carrera GTS in 911 Carrera 4 GTS bodo v Nemčiji, vklj. z deželno opremo in 19-odstotnim DDV-jem, naprodaj za ceno od 117.549 evrov naprej. Vsi štirje modeli bodo kupcem v Nemčiji na voljo od novembra 2014.