Rainer Zietlow je s pomočjo Goodyeara postavil nov svetovni rekord

Zanimivosti

Nemški voznik rekorder Rainer Zietlow je več kot 17.000 kilometrov dolgo pot iz Norveške do Južne Afrike prevozil v 21 dneh in s tem postavil nov svetovni rekord. Avtomobil Volkswagen Touareg V6 TDI je bil opremljen s pnevmatikami Goodyear Wrangler. Ekipa Challenge4, ki se je iz Severnega rta na Norveškem odpravila 21. septembra 2014, je […]

Nemški voznik rekorder Rainer Zietlow je več kot 17.000 kilometrov dolgo pot iz Norveške do Južne Afrike prevozil v 21 dneh in s tem postavil nov svetovni rekord. Avtomobil Volkswagen Touareg V6 TDI je bil opremljen s pnevmatikami Goodyear Wrangler.

Ekipa Challenge4, ki se je iz Severnega rta na Norveškem odpravila 21. septembra 2014, je v nedeljo, 12. oktobra ob 20:42 uspešno dosegla Rt Agulhas v Južni Afriki. Kljub nesreči v Tanzaniji, ko je v njih trčilo drugo vozilo in je popravilo zahtevalo postanek za 13 dni, jim je uspelo postaviti nov svetovni rekord. Pot epskih razsežnosti, dolgo 17.752 kilometrov, so namreč prevozili najhitreje doslej, in sicer v 21 dneh ter 16 urah. Brez prej omenjenega postanka bi po predvidevanjih cilj dosegli v osmih dneh. Ekipa je sicer vozila Volkswagen Touareg V6 TDI, ki je bil opremljen s pnevmatikami Goodyear Wrangler HP za vozila SUV in 4 x 4.

 Podjetje-Goodyear-je-avtomobil-opremilo-z-ustreznimi-pnevmatikami

Prav oprema avtomobila je bila na vsakem odseku njihovega potovanja najbolj postavljena na preizkušnjo; že ob startu jih je presenetila nekaj centimetrska snežna odeja, v naslednjih desetih dneh pa so se soočili tako s subarktičnim kot tudi subtropskim Azijskim in Afriškim podnebjem. Premagali so poplavljena območja, blatne terene, gore in ekstremno kenijsko ‘pot v pekel’.

Projekt pa je imel tudi dobrodelno noto. Ekipa bo namreč za vsak prevožen kilometer donirala 20 centov evra za ‘SOS otroške vasi’ v Zambiji in Sudanu. Podjetje Goodyear pa bo vsak podeljeni cent še podvojilo.