Simon Marčič po koncu 4. etape v ambulanto

Aktualno, Motociklizem, Šport

Simon Marčič je včerajšno etapo, ki je naredila zanko okrog Uyunija sicer končal, vendar ne v najboljši koži. Dvajset kilometrov pred ciljem je imel bližnje srečanje z avtomobilom. Padec je bil tokrat silovitejši od padca prejšnjega dne, in ko je popustil adrenalin, je bolečina postala nevzdržna. “V ambulanti so me za silo sestavili skupaj. Tu ni […]

Simon Marčič - Dakar 2016

Simon Marčič je včerajšno etapo, ki je naredila zanko okrog Uyunija sicer končal, vendar ne v najboljši koži.

Dvajset kilometrov pred ciljem je imel bližnje srečanje z avtomobilom. Padec je bil tokrat silovitejši od padca prejšnjega dne, in ko je popustil adrenalin, je bolečina postala nevzdržna. “V ambulanti so me za silo sestavili skupaj. Tu ni rentgena in je nemogoče povedati, kaj točno je natrgano ali zlomljeno, a verjetno so šle ramenske vezi, ključnica je izpahnjena, palec pa po občutku zlomljen. Tako težko mi je, da ni besed. Motor je razsut, kako ga bom usposobil, pa mi ni jasno. Vsekakor bom nadaljeval – zdravnik mi je povedal, da je tako poškodovan Despres že nekoč odvozil Dakar, a da je trpel tako hude bolečine, da o tem noče več niti govoriti. Seveda Despres ni tekmoval v kategoriji Malle Moto. Jutrišnja etapa je ena težjih na reliju, saj se dirka povzpne na višino 4500 metrov. To je zame neznan teren in upam, da jo odnesem samo z glavobolom.”

Trenutno je Marčič na 90., v svoji kategoriji na 21. mestu – včeraj je zaradi padca izgubil precej časa in se pripeljal v cilj na 103. mesto. Danes je nov dan, a kot rečeno, ne bo lahko. V kategoriji motoristov po štirih etapah vodi Gonçalves pred Benavidesom in Barredo. Situacija bi bila obrnjena, če ne bi najhitrejši Bang Bang Barreda kot za stavo kopičil kazni za prekoračeno hitrost. Današnja etapa do Uyunija v Boliviji je dolga 624 kilometrov, od katerih bo treba oddirkati 327 km dolgi special.

V kategoriji avtomobilistov je letos Peugeot nepremagljiv. Dirka je že dolga, a vse bolj jasno je, da ni vprašanje Peogeot, Toyota ali Mini, temveč Loeb, Peterhansel ali Sainz.