SEAT ponosen na 30 letno zgodovino

Zanimivosti

Vrhunec praznovanja 30-letnice SEAT Ibize je zabeležil obisk španskega kralja Felipe VI, ko je v začetku decembra 2014 obiskal SEAT-ovo tovarno v Martorellu. Med obiskom je španski kralj videl modele, ki jih bo znamka na trg pripeljala v prihodnjih petih letih, ogledal pa si je tudi SEAT-ove najnovej­še naložbe. Obiskal je oblikovalski center, ki je v […]

Vrhunec praznovanja 30-letnice SEAT Ibize je zabeležil obisk španskega kralja Felipe VI, ko je v začetku decembra 2014 obiskal SEAT-ovo tovarno v Martorellu.

Med obiskom je španski kralj videl modele, ki jih bo znamka na trg pripeljala v prihodnjih petih letih, ogledal pa si je tudi SEAT-ove najnovej­še naložbe. Obiskal je oblikovalski center, ki je v Španiji edinstveno središče, kjer z združevanjem tehnologije in kreativnosti nastajajo prihodnji modeli znamke. SEAT Design Center je del tehničnega centra, kjer je zaposlenih 900 inženirjev, kar pomeni, da je ta avtomobilska multinacionalka največji španski vlagatelj v industrijo. Tam se je kralj srečal s skupino uglednih predstavnikov katalonskega poslovnega sveta in z najvišjim vodstvom družbe.

praznovanje-ibiza

Kralj Felipe VI se je pogovarjal z delavci na proizvodni liniji, vključno z vajenci iz prve generacije SEAT-ovega dualnega izobraževalnega sistema, ki so se družbi s pogodbo za nedoločen čas pridružili 1. julija, ter s tistimi, ki se trenutno šolajo v tretjem in zadnjem letniku, v SEAT-u pa se bodo zaposlili naslednje leto. Njegovo veličanstvo je potem obiskalo še dva centra, ki sta edinstvena v španski avto­mobilski industriji, center za izdelavo prototipov, ki predstavlja vez med razvojem in proizvodnjo in kjer nastajajo prihodnji modeli, in t. i. Meisterbock, kjer SEAT zagotavlja kakovost svojih modelov v fazah vstopa na trg in proizvodnje.

Obisk se je zaključil na območju centra za usposabljanje SPS (SEAT Production System), kjer zaposlene učijo različnih proizvodnih veščin. Na tem mestu je njegovo veličanstvo kralj Felipe VI odkril spominsko ploščo, ki bo obeleževala njegov obisk.