Opel zagnal izdelavo visokotehnološkega dizla

Zanimivosti

Oplova tovarna v Kaiserslauternu je začela izdelovati nov motor, ki je skladen s strogimi merili za sestavo izpušnih plinov Euro 6. Visokotehnološki dizel se postavlja z veliko močjo 125 kW/170 KM in velikim navorom 400 Nm in je namenjen Oplovima voziloma z vrha ponudbe, Insignii in Zafiri Tourer. Novi motor 2.0 CDTI ni prepričljiv le […]

Oplova tovarna v Kaiserslauternu je začela izdelovati nov motor, ki je skladen s strogimi merili za sestavo izpušnih plinov Euro 6.

Visokotehnološki dizel se postavlja z veliko močjo 125 kW/170 KM in velikim navorom 400 Nm in je namenjen Oplovima voziloma z vrha ponudbe, Insignii in Zafiri Tourer. Novi motor 2.0 CDTI ni prepričljiv le z veliko močjo in navorom, izstopa namreč tudi z odločnim zmanjšanjem porabe in izpustov, odločno manjši pa so tudi tresljaji in hrup delovanja. Motor deluje tako tiho in mirno, kot še nobeden tovrstni motor v tem avtomobilskem razredu doslej. Novi dizel je namreč v prostem teku za pet decibelov tišji v primerjavi z dosedanjim.

Opel-tovarna

Zato, ker motor 2.0 CDTI v popolnosti zadovolji vsa najbolj pomembna in sočasno zahtevna merila sodobnih pogonskih sklopov, bo zagotovo povečal povpraševanje po celotni ponudbi Oplovih dizlov. Oznanja prihod nove generacije velikih dizelskih motorjev, razvitih v Torinu in Rüsselsheimu v sodelovanju s severnoameriškimi inženirji.

Tovarna v Kaiserslauternu je uveljavljen kompetenčni center za motorje ter sestavne dele karoserije in podvozja, z izjemno bogato in dolgo tradicijo izdelave motorjev. Od leta 1980 je bilo v njej izdelanih več kot devet milijonov motorjev, dizelske motorje pa izdeluje od leta 1982 dalje. Obseg izdelave dizelskih motorjev so v Kaiserslauternu povečali z izgradnjo povsem nove tovarne leta 1996.

Opel je nedavno napovedal nove naložbe v izdelavo novih družin motorjev in menjalnikov v tovarni v Kaiserslauternu in v drugih tovarnah.