Seat Ibiza je prejela nagrado Red Dot Award

Zanimivosti

Nova Ibiza se zagotovo ponaša z najboljšim dizajnom, ki ga je Seat kadarkoli razvil v tem segmentu.

Nova Ibiza se zagotovo ponaša z najboljšim dizajnom, ki ga je Seat kadarkoli razvil v tem segmentu. Neizpodbiten dokaz za to je nagrada Red Dot Award: Product Design 2017. Izziv, kako zadostiti več kot trem desetletjem zgodovine in njihovemu pomenu za znamko, je uspešno opravljen. 

Red Dot Award je že od leta 1954 eden najprestižnejših oblikovalskih natečajev na svetu, ki nagrajencem daje mednarodno prepoznavnost na področjih kakovosti in inovacij Poleg tega je prav kategorija oblikovanja izdelkov (angl. Product Design) najpomembnejša od vseh. Žirijo za nagrado Red Dot Award: Product Design sestavlja 40 strokovnjakov z vsega sveta, ki ne smejo biti zaposleni v podjetjih, ki se ukvarjajo s proizvodno industrijo, poleg tega pa ne smejo glasovati za izdelek, pri katerem so kakorkoli prisostvovali. Tako se je mogoče izogniti navzkrižju interesov in zagotoviti najvišjo raven nepristranskosti in nevtralnosti.

Nova Seat Ibiza blesti deloma tudi po zaslugi znanja korporacije Volkswagen s katerim so dosegli dinamične vozne lastnosti, voznega udobja, odličnega občutka stabilnosti, zanesljivosti na cesti, znatnih izboljšav kakovosti v notranjosti vozila, varne in uporabniku prijazne tehnologije, izboljšanega udobja …

Ibiza je vrhunec in dozorelost Seat-ove nove oblikovalske govorice – nove govorice, ki smo jo lansirali leta 2012, je povedal Alejandro Mesonero-Romanos, vodja oblikovanja v družbi Seat.

Nova Seat Ibiza je kot Seat-ov dizajn preprosto prepoznavna po ikoničnem videzu trikotnih žarometov s celostno LED-tehnologijo in dnevnih luči, kot tudi po emblemu, ki kraljuje na mreži hladilnika ter je optično poudarjen z dvema oblikovnima linijama na pokrovu motornega prostora in z majhno vdolbino v kromirani obrobi. Dizajn v obliki črke X dodatno poudarja dinamiko in ustvarja vtis izjemne stabilnosti.

Različne pakete opreme zaznamujejo različne podrobnosti. Tako je na primer izvedba FR opremljena z navideznima izpušnima cevema na levi in desni strani zadnjega odbijača, medtem ko izvedbo XCellence krasijo kromirani elementi, ki poudarjajo njeno dovršeno, elegantno zasnovo.