Terenski Renault Scenic XMod?

Aktualno, Novosti, Saloni

Renault Scénic XMOD združuje pustolovske poteze križanca s prefinjenim svetom enoprostornikov. Večja odmaknjenost od tal in posebna lita platišča se ujameta z izraznimi dodatki avtomobilskega križanca: posebnima odbijačema spredaj in zadaj, zaščitnima obrobama pragov in kromastima strešnima nosilcema. Bolj izrazen prednji del vključuje nove oblikovne poteze znamke Renault in je podčrtan z nizoma svetlobnih diod […]

Renault Scénic XMOD združuje pustolovske poteze križanca s prefinjenim svetom enoprostornikov.

Večja odmaknjenost od tal in posebna lita platišča se ujameta z izraznimi dodatki avtomobilskega križanca: posebnima odbijačema spredaj in zadaj, zaščitnima obrobama pragov in kromastima strešnima nosilcema. Bolj izrazen prednji del vključuje nove oblikovne poteze znamke Renault in je podčrtan z nizoma svetlobnih diod (LED) za dnevne luči.

Renault scenic xmod 2013 ženevaZnotraj Scénica XMOD se voznik znajde v prijetnem in funkcionalno zasnovanem okolju s posebno osrednjo konzolo, na kateri so združena razna upravljala. Vrtljiv gumb povsem novega sistema za nadzor oprijema pogonskih koles Extended Grip ter večfunkcijska ročica (joystick) za upravljanje z multimedijsko napravo sta nameščena na dosegu roke. Na armaturni plošči z zaslonom na dotik TFT (Thin Film Transistor) ima ugledno mesto popolnoma povezljiva multimedijska naprava Renault R-Link. Najbolje opremljena različica Scénica XMOD ima tudi na spodnjem robu prirezan volan, aluminijske obloge stopalk in glave prestavne ročice ter nove okrasne dodatke. Opremo dopolnjujejo z okrasnimi šivi obogatene prevleke iz kombinacije usnja in alkantare.

Renault scenic xmodScénic XMOD je prvi Renaultov model, ki ima novi sistem Extended Grip. Ta napreden sistem nadzora oprijema pogonskih koles omogoča, da se avto zanesljivo drži cestišča tudi v zahtevnih voznih razmerah (na snegu, blatu, pesku, ipd.). Z ročno nastavitvijo okroglega gumba, ki je nameščen na osrednji konzoli, lahko voznik izbira med tremi načini delovanja.

V načinu “Ekspert” sistem Extended Grip upravlja zavorni sistem, vozniku pa prepušča popoln nadzor nad navorom motorja. Način “Cesta” (Road / Route) zagotavlja običajno delovanje nadzora nad oprijemom koles in se vedno znova samodejno vklopi pri hitrosti nad 40 km na uro. Način “Mehka podlaga” (Loose Ground / Sol Meuble) optimizira delovanje zavornega sistema in navora motorja glede na razpoložljiv oprijem koles.

Renault xmod scenic 2013Scénic XMOD ohranja odlike, zaradi katerih je Scénic postal merilo v svojem segmentu kompaktnih enoprostornikov. Prtljažnik je s prostornino do 555 litrov eden najprostornejših v razredu. Nič manj kot za 71 litrov je prostora na raznih odlagalnih mestih, ki so domiselno razporejena po vsem avtomobilu. Scénic XMOD zagotavlja enostavno, učinkovito in naglo prilagodljivost prostora: sedeži so posamični, zložljivi in odstranljivi, s čimer ponujajo številne možnosti namestitev potnikov. Renault Scénic XMOD bodo izdelovali v Renaultovi tovarni Douai na severu Francije. 

Svetovna premiera Renaulta Scénic XMOD bo 5. marca 2013 na mednarodni avtomobilski razstavi v Ženevi. Kmalu zatem bodo prve preskusne vožnje, ko bodo na voljo podrobnejši tehnični podatki in informacije o pričetku prodaje.