Prenovljeni Kia Soul zdaj tudi pri nas

Aktualno, Novosti

Prenovljen Kiin posebnež, ki sliši na ime Soul, je sedaj na voljo tudi evropskim kupcem. Novi Soul nudi bolj dodelan videz, nova motorja in menjalnika, večje motorne zmogljivosti, bolj kakovostne materiale v notranjosti in več dodatne opreme. Oblikovno je novi Soul dobil nekoliko širši, stabilnejši videz in skladnejše mere. Da bi lahko sprejel močnejši motor, […]

Prenovljen Kiin posebnež, ki sliši na ime Soul, je sedaj na voljo tudi evropskim kupcem. Novi Soul nudi bolj dodelan videz, nova motorja in menjalnika, večje motorne zmogljivosti, bolj kakovostne materiale v notranjosti in več dodatne opreme.

Oblikovno je novi Soul dobil nekoliko širši, stabilnejši videz in skladnejše mere. Da bi lahko sprejel močnejši motor, je nos podaljšan za 15 mm, tako da sedaj celotna dolžina vozila znaša 4.120 mm. V primerjavi s predhodnikom je zračna odprtina postavljena nižje in je širša, okrogle meglenke pa so po novem večje.

kia soul 2013 spredajNovinec je zaradi boljšega osvetljevanja serijsko opremljen z zmogljivejšimi dvojnimi žarometi s črnimi obrobami in dvojnimi dnevnimi lučmi. Kot opcijo si lahko stranke omislijo nove projekcijske žaromete in LED luči, tako spredaj kot zadaj. Nova so tudi stilska 16- in 18-palčna lita platišča, prav tako tudi zunanje ročice vrat, ki poudarjajo Soulov profil, medtem ko spremenjena zunanja vzvratna ogledala vsebujejo LED smerokaze. Na zadku najprej opazimo zajetnejši črni odbijač in meglenki, ki sta postavljeni v skrajni rob zadka.

Pri tehničnih posodobitvah je zagotovo treba najprej omeniti pridobitve znane že iz cee’dove družine – 103-kilovatni (140 KM) 1.6 GDI bencinski motor in 6-stopenjska ročni in samodejni menjalnik. Aluminijski 1,6-litrski GDI bencinski Gamma motor nadomešča prejšnjega 91-kilovatnega (124 KM). Ponuja 13 odstotkov več moči (103 kW pri 6.300 vrt./min.) in 166 Nm navora pri 4.8 vrt./min. Soul tako od 0 do 100 km/h pospeši v 10,4 sekunde in se ustavi pri maksimalnih 185 km/h. Povprečna poraba je v mešanem ciklu 6,4 l/100 km, emisija CO2 pa 149 g/km. Če je opremljen s paketom EcoDynamics (ISG oz. start/stop sistem s pametnim alternatorjem AMS), znaša poraba okroglih 6 litrov, emisija CO2 pa 139 g/km.

Za stranke, ki presegajo na dizelsko moč, je na voljo 94-kilovatni (128 KM) CRDi iz družine U2. Proizvaja 260 Nm navora pri 1.900 obratih in se ponaša s porabo 4,9 l/100 km, emisija CO2 pa 129 g/km. S paketom EcoDynamics se poraba zmanjša na 7 l/100 km, izpusti CO2 pa na 125g/km.
Soul je serijsko opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, opcijsko pa s prav tako 6-stopenjsko avtomatiko.

Novinec vstopa na evropski avtomobilski trg z uveljavljeno najdaljšo garancijo med vsemi velikoserijskimi vozili. Garancija sedmih let oz. do prevoženih 150.000 km velja za celotno vozilo, jamstvo prva tri leta pa velja za neomejeno število prevoženih kilometrov. Garancija je prenosljiva in ni vezana na prvega lastnika.

kia soul 2013

Prodaja novega Soula se je pravkar začela tudi v Sloveniji, kjer je za vstopno različico 1.6 GDI (103 k/140 KM) z zares bogato standardno opremo Ray potrebno odšteti 15.990 evrov. Nadgrajuje jo oprema Wonder s ceno 17.990 evrov, medtem ko je za enako opremljeno dizelsko gnano različico z motorjem 1.6 CRDi (94 kW/128 KM) potrebno doplačilo 2.000 evrov. Ob nakupu vozila po sistemu »staro za novo« pa pri Kii ponujajo promocijski popust v višini 1.000 evrov.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine