Renault Scenic Dynamique dCi 110 Energy

Renault, Testi

Renault Scenic spada med tiste avtomobile, ki so orali ledino in Evropo navdušili, da so enoprostorci prava izbira za aktivno preživljanje prostega časa in družinsko življenje. Skoraj polnoletni so že enoprostorci z oznako Scenic. Spoznaval sem najnovejšo generacijo v svoji običajni različici. Obstaja namereč tudi že podaljšana, za tiste večje družine.

Renault Scenic spada med tiste avtomobile, ki so orali ledino in Evropo navdušili, da so enoprostorci prava izbira za aktivno preživljanje prostega časa in družinsko življenje. Skoraj polnoletni so že enoprostorci z oznako Scenic. Spoznaval sem najnovejšo generacijo v svoji običajni različici. Obstaja namreč tudi še podaljšana, za tiste večje družine.

scenic (1 of 3)

Francoski proizvajalci so na področju enoprostorcev zelo prepričljivi. Sploh Renaultova zgodovina je zelo bogata. Scenic tako nadaljuje poslanstvo predhodnika in navdušuje mlade družine, ki iščejo veliko prostora za malo denarja. Testni model je še posebej navduševal z bogato opremo.

Renault Scenic

Oblikovno je prenova Scenica največ sprememb pustila na sprednjem delu, ki je povsem nov. Avtomobil je dobil novo masko z velikim Renault znakom v sredini. Tudi žarometi so dobili novo podobo. Projekcijski žarometi imajo sedaj namesto srebrnih, veliko delov obarvanih črno. Kar deluje bolj agresivno. Spodnji del odbijača je dobil nove LED dnevne luči, ki so zaokrožene s sedaj že kar prepoznavno kromirano obrobo, ki postaja stalnica pri Renaultu. Vse skupaj izgleda precej skladno. 

scenic (3 of 3)

Voznikovo okolje je tradicionalno za vozila Renault. Voznik sedi precej visoko in ima dober pregled nad vozilom. Materiali so na otip mehki, čeprav na pogled delujejo še vedno zelo plastično in svetleče. Odpiranje vozila in zagon motorja poteka preko kartice in je prostoročno. 

Klimatska naprava in radio dobro opravljata svoje delo.

Klimatska naprava in radio dobro opravljata svoje delo.

Klimatska naprava je dvopodročna avtomatska in ima po novem tudi senzor za zaznavanje čistosti zraka. Tako se bo v primeru onesnaženega zraka dotok le tega v kabino preprečil. Menjalnik je nameščen visoko. Za njim se skriva velik premični predal, ki je hkrati še naslonjalo za roki. Na koncu ima stikalo za upravljanje, s pomočjo katerega upravljamo multimedijski sistem. Stikalo je zelo občutljivo na dotike in se pogosto zmotimo, kam želimo. Sami meniji so zelo enostavni in pregledni. 

export9-001

Kot smo pri enoprostorskih Renaultih navajeni tudi ta avtomobil nima klasičnih merilnikov. Ti so tokrat nadomeščeni z digitalnim zaslonom v barvah, ki omogoča tudi spreminjanje grafike. V njem se prikazujejo tudi parkirni senzorji. Spreminjanje grafike je mogoče preko stikala pod zaslonom, kar ni ravno uporabna rešitev. Ergonomija je področje, kjer je še največ prostora za izboljšave. Namestitev stikala za gretje sedežev je nepregledna (ob sedežu) in nikoli ne vemo, katero stopnjo smo izbrali. Tudi ločeno stikalo za vklop tempomata je precej zastarela rešitev, podobno kot obvolanski komplet ročic, ki jih je občutno preveč in se jih je potrebno kar navaditi. Pri tempomatu velja omeniti še to, da ko je sistem vklopljen ali v pripravljenosti, v armaturni plošči ne vidimo temperature motorja. 

Odlagalnih površin je v tem avtomobilu ogromno. Poleg že omenjenega predala med prednjima sedežema, so prednji sedeži opremljeni še z žepi na zgornjem delu in uporabno poličko. Ta je namenjena potnikom na zadnjih sedežih. Zelo udobni so tudi sami vzglavniki, ki omogočajo tudi bočno oporo, kar ne vidimo pogosto. Sploh na zadnjih sedežih bodo prišli še kako prav, ko se bo družina odpravljala na daljša potovanja in bodo potniki spali na poti. 

export10-001

Vožnja je zelo mehka. Motor se izkaže kot varčen in s svojimi 81 kilovati ne ravno poskočen. Gre za turbodizeslki štirivaljnik s tehnologijo skupnega vbrizga goriva in je nadgrajen s sodobno elektroniko, za čim manjši izpust ogljika v okolje. Za manjšo porabo skrbi tudi aktivna loputa na sprednjem delu, ki se glede na hitrost odpira ali zapira, kar je tudi prikazano na armaturni plošči. Je bolj namenjen mestnemu križarjenju. Kdor bo vozil bolj relacijske poti se naj raje ozre za 130 konjskim motorjem, ki je tudi izjemno varčen, hkrati pa še zelo poskočen. Poraba na testu se je gibala med 6,5 in 7 litri na 100 km.  Omeniti moram, da je testni avtomobil večino kilometrov naredil v mestu. Poraba na avtocesti pri 130 km/h je okrog 6,5 litrov na 100 km. Poraba goriva zna biti pri močnejšem motorju celo nižja.

scenic (2 of 3)

Mlade družine bodo s 110 konjskim motorjem in ogromno prostora zelo zadovoljne. Kdor bo želel kaj več, pa bo seveda izbral močnejši agregat. Oprema Dynamique pa omogoča vse tisto, kar sodoben avtomobil potrebuje. Da bodo potovanja udobna in otroci veseli. 

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu Renault Scenic si lahko preberete na našem forumu Avtomobilizem in F1.

_______ 
Podatki: 

Motor / menjalnik: 110 dCi (81kW/110 KM, 260 Nm) / 6 stopenjski ročni menjalnik BVM6 
Poraba po ECE: 4,5 / 3,9 / 4,1 l (CO2: 105 g/km) 
Zmogljivosti maks. / 0-100: 180 km/h / 12,5 sekund 
Dolžina / širina / višina: 4366 / 1845 / 1640 mm 
Medosna razdalja: 2702 mm 
Teža: 1430 kg 
Posoda za gorivo: 60 l 
Št. sedežev:
Prostornina prtljažnika: 470/1670 l 

Osnovna cena (1.6 16V): 18.190 EUR 
Osnovna cena testnega: 23.390 EUR 
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 21.835 EUR (s 4.000 evri rednega popusta) 
(dodatna oprema: paket Dynamique, Dynamique & Bose comfort, kartica za prostoročno upravljanje, rezervno kolo normalnih dimenzij, Dynamique look, kovinska barva)