Renault Megane Grandtour GT Line dCi 130 Energy

Renault, Testi

Lep je občutek, ko prevzameš testni avto in te navduši že ob prvem pogledu. Renault je s prenovo Megana storil korak v pravo smer. Čudovita modra barva in GT line pa sta le pika na i, ki takoj pritegneta pozornost.

Renault Megane Grandtour

Lep je občutek, ko prevzameš testni avto in te navduši že ob prvem pogledu. Renault je s prenovo Megana storil korak v pravo smer. Čudovita modra barva in GT line pa sta le pika na i, ki takoj pritegneta pozornost. 

Renault Megane Grandtour

Ne spadam v skupino ljudi, ki so navdušeni nad karavani. Prej nasprotno. Vendar se v zadnjem letu kar nekako ne morem ločiti od njih, saj me na testu vsakič znova pozitivno presenetijo. Megane pa je tokrat navdušil že kar s prvim vtisom.

Renault Megane Grandtour

Čudovita modra barva, dodatki v srebrni barvi in lepa platišča so prava kombinacija.

Zunanji oblikovalci niso veliko spreminjali. A so popravili prav tisto, kar je bilo prej najbolj moteče. Prednji del je tako postal prav simpatičen in znebili so se tistega žalostnega obraza. Velik renault znak in podoba, ki je skladna z ostalimi modeli iz družine Renault delujeta zelo zrelo. Tudi odbijači, ki so del opreme GT line s srebrnimi vložki popestrijo izgled. Iz boka in zadka nekih vidnejših sprememb ni. Vsekakor veliko k izgledu pripomore tudi biserno modra barva, ki je del prepoznavne opreme GT line.

Renault Megane Grandtour

V notranjosti se voznik hitro počuti domače. Armaturna plošča je pregledna. Zgornji del armaturne plošče je gumiran in na dotik deluje prijetno. Ostali materiali so bolj povprečni in niso najbolj celostno izbrani. Sistem R-link lahko upravljamo preko stikal za prestavno ročico, na željo tudi preko na dotik občutljivega zaslona. R-link pa je zagotovo deležen velike pohvale. Deluje stabilno in hitro in omogoča vse, kar voznik v sodobnem avtomobilu potrebuje. Omogoča navigacijo, povezovanje s telefonom, branje SD-kartic in USB ključka. Praktično in enostavno.

Renault Megane Grandtour

Renault Megane Grandtour

Zaslon združuje prikaz kamere in parkirnih senzorjev

Preko velikega zaslona se prikazuje tudi kamera za vzvratno vožnjo. Ta je nameščena precej nizko in ima malce drugačno perspektivo, kot smo to vajeni pri drugih avtomobilih. Se pa na zaslonu hkrati izpisujejo tudi podatki iz parkirnih senzorjev, tako da je parkiranje precej enostavno. Tudi dvoconska klimatska naprava je lična in dobro opravlja svoje delo. Zagon in odklepanje vozila poteka preko kartice, kar smo pri Renaultu že vajeni. Za udobje v vožnji skrbi tudi električna parkirna zavora. Novost pri varnostni opremi je tokrat sistem za zaznavanje črt na vozišču oz sistem za ohranjanje smeri, ki ga pri Renaultu imenujejo Visio.  Ta nas s piskom opozarja, kadar prevozimo črto, brez da bi to nakazali s smerokazom. Sistem deluje preko kamere, ki je nameščena za ogledalom. Žal sem pri varnosti pogrešal napredne sisteme za samodejno parkiranje in radarski tempomat, ki jih konkurenti že poznajo.

Renault Megane Grandtour

Prtljažni prostor je lahko dostopen zahvaljujoč precej veliki odprtini za nalaganje. Prtljažnik sprejme med 479 in 1.562 l litroma prtljage, kar je sicer manj od neposrednega tekmeca Golfa Variant (605 – 1.620) in velja za manjše v tem razredu. Kljub temu bo družina vanj brez skrbi naložila vse potrebno tudi za daljše izlete.

Renault Megane Grandtour

Vožnja je kar pregovorno mehka in udobna. Avtomobil je dobro zvočno zatesnjen in tudi pri višji hitrosti deluje suvereno. Položaj za volanom je pregleden, kljub temu pa imamo ves čas občutek, da vozimo velik avtomobil. Motor 130 Energy je s 96 kW moči in odličnim navorom kar 300Nm pravi sopotnik in več kot suvereno opravlja svoje delo. Izvrsten je na področju porabe goriva, kjer lahko brez težav dosežemo porabo okrog 5,5 litrov na 100 km.

Renault Megane Grandtour

Poraba goriva je velika prednost Megana. Motor iz vrha ponudbe dizelskih motorjev je zagotovo odlična izbira za vse tiste, ki delate veliko število kilometrov.  Za nezahtevne lastnike pa je povsem dovolj tudi agregat 110dci, s kakršnimi bodo patrulirali tudi slovenski policisti.  Le modra barva in GT line sta zelo priporočljiva oprema. Prav ta dva detajla poskrbita za pravi prvi vtis.

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu Renault Megane Grandtour GT Line dCi 130 Energy si lahko preberete na našem forumu Avtomobilizem in F1.

________
Podatki:

Motor / menjalnik: 1.6 dCi turbodizelski (96 kW/130 KM, 300 Nm) / 6-stopenjski ročni menjalnik
Poraba: 7,1 / 4,8 / 5,6 l (CO2: 135 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 205 km/h / 9,8 sekund
Dolžina / širina / višina: 4559 / 1804 / 1507 mm
Medosna razdalja: 2703 mm
Teža: 1310 kg
Posoda za gorivo: 60 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 479–1.562 l

Osnovna cena (1.6 16V): 14.590 EUR
Osnovna cena testnega modela: 21.330 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 22.005 EUR
Dodatna oprema: (Peket Texhno, paket Easy, Paket R-Link, rezervno kolo, kovinska barva)